Hidegen még jobb a kávé? A Starbucks tavaszi kínálatában már megjelent az új trend

A hidegkávé-készítési eljárás nagy népszerűségre tett szert az utóbbi időben. Az úgynevezett cold brew coffee elsősorban mély ízvilága miatt vált közkedveltté, és nem keverendő össze a jegeskávéval.2016-02-25_13h50_24

A cold brew kávé biztosan megváltoztatja a felfogásod a kávézásról, és még forró vízre sincs szükséged, hogy elkészítsd. A hideg eljárással készített kávé elsősorban a frissességének köszönheti népszerűségét. Ezt az eljárást a világon egymástól függetlenül több helyen is alkalmazták, például Japánban és Peruban is, ahol egy speciális, többórás folyamatot követően kinyerték a kávészemek mélyén lévő ízeket.

Mialatt a jegeskávé alapja a hagyományos, forrón készített ital, melyet jégre öntenek, addig a hidegkávé soha nem találkozik forró vízzel. Elkészítéséhez speciális kávékeverékre van szükség, mely a hideg vízben hosszan áztatva kiadja gazdag ízét. A Starbucks baristái összesen 20 órán keresztül 2016-02-25_13h50_06készítenek egy adag cold brew kávét.

„A hidegeljárásnak köszönhetően egy teljesen új ízvilágot kapunk. A cold brew nem olyan testes és intenzív ízvilágú, mint a hagyományos kávé, hanem természetesen édesebb” – magyarázták a Starbucks kávémesterei, Rauzer Zoltán és Porkoláb Brigitta. A Starbucks kávézókban március elsejétől elérhető cold brew kávé dél-amerikai és afrikai kávé keverékéből készül. Ízében kakaós és citrusos jegyek dominálnak, így kiváló frissítő a melegebb napokon.2016-02-25_13h49_44

A cold brew-hoz hasonló hidegkávé otthon is könnyedén elkészíthető, amelyre a Starbucks kínálatában elérhető Kenya szemes kávé kiváló alternatívaként szolgál. Az elkészült ital íze változó lehet annak megfelelően, hogy hogyan szűrjük le a keveréket, milyen hosszú az áztatási folyamat, és milyen típusú szemes kávéból készítjük.

Hogyan készíts otthon hidegkávét?2016-02-25_13h49_30

1.                   Önts durvára őrölt Starbucks afrikai kávét (például Kenyát) egy tálba, és adj hozzá szobahőmérsékletű vizet.

2.                   Keverd össze, és hagyd ázni 20 óráig.

3.                   Szűrd le egy kávéfilter segítségével.

4.                   Hideg vízzel csökkentheted a kávé intenzitását.2016-02-25_13h48_55

Az elkészült ital tejjel és kedvenc Starbucks szirupoddal is nagyon jól passzol. Bon Appetit!






A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás