Két spanyol gasztronómiai szakértő ismerkedik a magyar konyhával

Külföldi gasztronómiai szakértők ismerkednek a magyar konyhával

Két spanyol gasztronómiai szakértő érkezik szerdán Budapestre, hogy jobban megismerjék a magyar konyhaművészetet, Magyarország ugyanis a közeljövőben esélyes lehet a San Sebastián-i Gastronomika konferencia díszvendégségére – tájékoztatta a Magyar Konyha című szaklap szerkesztősége az MTI-t kedden.

Az összegzés szerint Roser Torras, a baszk Gastronomika konferencia elnöke és Xavier Agullo, mások mellett az El Mundo című spanyol napilap szakújságírója szombatig ismerkedik a magyar gasztronómiával.
A Gastronomika jelenleg a legismertebb nemzetközi gasztronómiai konferencia, ahol az elmúlt 17 évben a világ legjobb séfjei tartottak főzéssel egybekötött előadásokat. A négynapos program az adott díszvendég ország vagy város konyhájáról, gasztronómiai hagyományairól szól.
Tavaly 37 ország, 1500 kongresszusi résztvevő, 13 ezer látogató vett részt az előadásokon, a piactéren pedig 150 ország és nemzetközi gasztronómiai cég mutatta be termékeit.
A díszvendégek között eddig olyanok országok és városok szerepeltek, mint Franciaország, az Egyesült Államok, Japán és London, a dél-amerikai országokat Peru, Chile és Brazília együtt képviselték, tavaly pedig Szingapúr és Hongkong mutatkozott be a nemzetközi találkozón.
Roser Torras, a baszk Gastronomika konferencia elnöke, a Világ 50 legjobb étterme díjat átadó Restaurant Akadémia spanyol és portugál szekciójának igazgatója és Xavier Agullo az El Mundo című napilap és több gasztronómiai folyóirat publicistája, az 50 legjobb éttermet kiválasztó londoni zsűri tagja a Magyar Konyha magazin meghívására érkeznek Budapestre. Látogatásuk során kipróbálják a Michelin-csillagos Onyx, a Borkonyha és a Costes konyháját, de ellátogatnak még a ZONA-ba, a Bock Bisztróba és a Pierrot étterembe is, majd részt vesznek a Hold utcai Vidéki éttermek fesztiválján.

MTI



« (Előző hír)



A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás