Category: Gasztro

Elindul az országjáró gasztro-konvoj

Elindul az országjáró gasztro-konvoj

Egy térképen az összes hely, ahol megfordulnak idén a food truck-ok Vidéket járják az ország legjobb food truck-osai, akik idén többek között Egerbe, Győrbe, Veszprémbe...

Gourmet Fesztivál 2017. 05. 18-21.

Gourmet Fesztivál 2017. 05. 18-21.

A hazai gasztronómia legmenőbb fesztiválja idén már túllép az ország határain és a régió legjobb éttermeiből is bemutat néhányat, és vendégül hívja a környező országok...

Már több mint száz food truck cirkál az országban

Már több mint száz food truck cirkál az országban

Ezek a legkedveltebb street food irányzatok Magyarországon  Soha nem volt ekkora a hazai street food választék, a food truck-ok nemcsak megszaporodtak, néhány kocsi igazi ínyencségeket...

Ilyen a műanyagmentes büfézés: Food Truck Rally a Millenárison!

Ilyen a műanyagmentes büfézés: Food Truck Rally a Millenárison!

Foodtrucképítésről, gasztro-marketingről és design kérdésekről is szó lesz a Food Truck Rally szakmai workshop-ján. Aki valaha saját büfékocsiról álmodott, most megtudhatja, miként érdemes belevágni, és...

Bekaptuk az Agresszív Kismalacot

Bekaptuk az Agresszív Kismalacot

Munkámból adódóan, gyakran autózom a 3-as főút Gödöllő és Aszód közötti szakaszán is. Már korábban felkeltette figyelmemet ezen az útszakaszon, a domonyvölgyi résznél a Malackert...

Hidegen még jobb a kávé? A Starbucks tavaszi kínálatában már megjelent az új trend

Hidegen még jobb a kávé? A Starbucks tavaszi kínálatában már megjelent az új trend

A hidegkávé-készítési eljárás nagy népszerűségre tett szert az utóbbi időben. Az úgynevezett cold brew coffee elsősorban mély ízvilága miatt vált közkedveltté, és nem keverendő össze...

Két spanyol gasztronómiai szakértő  ismerkedik a magyar konyhával

Két spanyol gasztronómiai szakértő ismerkedik a magyar konyhával

Külföldi gasztronómiai szakértők ismerkednek a magyar konyhával Két spanyol gasztronómiai szakértő érkezik szerdán Budapestre, hogy jobban megismerjék a magyar konyhaművészetet, Magyarország ugyanis a közeljövőben esélyes...

Hatszáz Michelin-csillagos étterem a 2016-os francia Michelin-kalauzban

Hatszáz Michelin-csillagos étterem a 2016-os francia Michelin-kalauzban

Két párizsi luxusszálloda étterme kapta meg a harmadik csillagot a Michelin hotel- és étteremkalauz idei francia kiadásában: a Plaza Athénée, amelynek séfje Alain Ducasse és...

Megkezdődött a téli szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés

Megkezdődött a téli szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés

Téli szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzést rendelt el december elsejétől a Földművelésügyi Minisztérium (FM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az MTI-vel. A Nébih...

Mégsem rákkeltő a vörös hús!?

Mégsem rákkeltő a vörös hús!?

Szakértők szerint tudományosan megalapozatlan az október végén megjelent tanulmány a feldolgozott hústermékek és a vörös húsok rákkeltő hatásáról. Lorászkó Gábor szakállatorvos, toxikológus, igazságügyi szakértő és...

A vadon termő gombák felhasználásának veszélyeire figyelmeztet a Nébih

A vadon termő gombák felhasználásának veszélyeire figyelmeztet a Nébih

Vadon termő gomba felhasználása, fogyasztása előtt a vendéglátó egységet üzemeletetők, valamint a kirándulók és a gombagyűjtők számára is kiemelten fontos, hogy szakellenőr vizsgálatát kérjék –...

Százezer dollárt hagyott kedvenc pincérnőire

Százezer dollárt hagyott kedvenc pincérnőire

Százezer dollárt (27 millió forintot) hagyott két kedvenc felszolgálónőjére egy New York-i tehetős műgyűjtő, aki ötven éven át járt ugyanabba az étterembe.

Az ételek íze után a mosdók és az éttermi rész tisztasága a legfontosabb az étteremlátogatóknak

Az ételek íze után a mosdók és az éttermi rész tisztasága a legfontosabb az étteremlátogatóknak

Egy európai felmérés szerint a mosdók tisztasága a második leggyakoribb elégedetlenségi tényező a lassú kiszolgálás után. Több mint 3000 éttermi vendég bevonásával az SCA globális...

3 Koma – pálinka bérfőzés Mogyoródon

3 Koma – pálinka bérfőzés Mogyoródon

Bérfőzdénket az olyan kistermelőknek ajánljuk, akinek 100-200-300 liter gyümölcscefréje keletkezik, és fontos számukra, hogy 100%-ig biztosak legyenek abba, hogy a saját pálinkájukat isszák. A pálinka...

Százezer euróba kerül a salzburgi luxuskaviár

Kilónként százezer euróba, vagyis több mint harminc millió forintba kerül az arannyal dúsított kaviár, amelyet egy albínó tokhalféle ikrájából készít egy salzburgi halkereskedő.

Új helyszínen a III. Budapesti Halfesztivál

Új helyszínen a III. Budapesti Halfesztivál

Harmadik alkalommal kerül megrendezésre 2015. február 19 és 22. között a Budapesti Halfesztivál. Érdekesség a fesztivál történetében, hogy az érdeklődők számának növekedése miatt eddig minden évben...

Kistarcsa- Nosztalgia Étterem

A jó étterem nem csak vonzza a vendégeket, de visszatérésre is ösztönzi. Egy kellemes ebédért, vagy vacsoráért a legtöbben szívesen megtesznek nagyobb távokat is.  Az...

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás