Honda: Jazz-látomás, inspiráló design

Újabb lépést tett a Honda, hogy megvalósítsa Elektromos látomását, jóváhagyta ugyanis új, tisztán elektromos üzemű városi autójának nevét és bejelentette, hogy a Jazz legújabb változatát i-MMD-vezérelt hibrid hajtáslánccal dobja piacra. A cél tehát változatlan: 2025-re már minden Európában eladott modelljük képes lesz az elektromos (alternatív) üzemre!

A típusnév nem más, mint Honda e, az i-MMD pedig intelligens, több üzemmódban használható hibrid konstrukciót takar. Az Elektromos látomást 2019-ben, a Genfi Autószalonon újította meg és bővítette ki a Honda. A vállalat törekvése, hogy 2025-ben már minden Európában eladott Honda modell képes legyen elektromos (alternatív) üzemre.

Az „e” prototípusa szintén Genfben mutatkozott be, jelezve, hogy az EV-platform készen áll a sorozatgyártásra, s megjelenését illetően éppúgy jelentős előrelépést mutat, mint a technológiát illetően. „Fejlett elektromos hajtásláncának és hátsókerékhajtásának köszönhetően a Hondákra jellemző különleges vezetési élménnyel ajándékozza meg a kompakt elektromos autók vásárlóit, amellett természetesen, hogy károsanyag-kibocsátás nélkül rója az utakat” – informált az 1848-ban alapított járműipari óriáscég.

Az i-MMD-vezérelt hibrid hajtásláncot a közkedvelt Jazz új generációja is megkapja. A rendszer a CR-V-ben mutatkozott be nemrég, de már széles körben népszerűvé vált, ami nem csoda, hiszen valós körülmények között is hihetetlenül hatékony, nem mellékesen, takarékos. A dupla motoros i-MMD hibrid megjelenése a kisebb kategóriákban jelzi, hogy mind közelebb járunk az Elektromos látomás megvalósulásához. A vadonatúj Jazz az év második felében, a Tokiói Autószalonon debütál.

A japánok egyébként a formára, az esztétikus megjelenésre is ügyelnek, ami örömteli hír napjainkban, amikor valljuk be, temérdek olyan automobilt látunk az utakon, amelyek nem épp a szépségükről, egyediségükről híresek. A Honda azonban ott tart, hogy a napokban a Milánói Design Héten is bemutatta portékáját. A legendás japán márka először képviseltette magát a világ legnagyobb dizájnexpóján.

A Honda nyújtotta élményt a milánói Tortona-dizájnkerületben található high-end divatházban, az „Alysi – The Garden House”-ban élhették át a látogatók. Az üvegtetővel fedett központi helyiségben a – természetes fénnyel megvilágított – Honda e Prototype volt a legfőbb látnivaló. A japánok felkértek egy neves – Sara Mautone vezette – olasz fotográfusok alkotta csapatot az alkalomra, akiket a járgány formanyelve inspirált alkotásra. Ezt a különleges környezetet toldották meg egy speciális diorámával.

Szabó Zoltán Attila

Oszd meg, hogy mások is értesülhessenek: