A 96 éves dédmama is indult a 31. SPAR Budapest Maraton ® Fesztivál első napján

31. SPAR Budapest Maraton ® Fesztivál

31. SPAR Budapest Maraton ® Fesztivál

Szombaton a hét rövidebb távú versennyel kezdődött a kétnapos 31. SPAR Budapest Maraton ® Fesztivál. Már szombaton is óriási volt az érdeklődés az esemény iránt, a nevezések száma elérte a 10800-at!
A NESTLÉ családi futás 600 méterén hatalmas tapsot kapott a 96 éves Csillag Józsefné, Marika néni, aki a 66 éves fiával, a 33 éves unokájával és az öt hónapos babájával alkottak egy csapatot. Ezzel a négy év híján 100 éves, roppant energikus dédi a Budapest Sportiroda (BSI) három évtizedes történetének legidősebb indulója.
Szabóné Csillag Anikó – “Négy generáció együtt”  csapatkapitánya:
– 96 éves nagymamám nagyon aktív, rögtön igent mondott a felkérésemre. Elsősorban arra törekedtünk, hogy jól érezzük magunkat, s ez kitűnően sikerült is. Örülök, hogy a négy generáció együtt élhette át az élményt, és hogy a zaj miatt bár hatalmas fülhallgatóval a fején, de a pici már öt hónaposan itt lehetett az első BSI rendezvényén.
Pazar napsütésben indult el a nap leghosszabb versenye, az 5 km hosszú Riska Minimaraton, melyen hatalmas, két perces előnyel ért a célba Dani Áron.
– Megnehezíti az ember dolgát, ha egyedül fut, mert nem hajtja senki. Kihívás volt a verseny, hogy ne kényelmesedjek el és kemény futást mutassak végig – mondta Dani, aki a 3000 méteres akadályfutás magyar bajnok a. A 25 éves atléta végig felszabadultan futott a kacskaringós pályán és biztató időt ért el.
– Holnap a csapatommal, a BEAC-cal a stafétában is indulunk és ott is aranyérmes szeretnék lenni- tette hozzá.
Idén is nagy sikert hozott a másodszor kiírt SPAR Maratonka EMMI sulifutam, melyen hatezer iskolás vett részt. A rajtot ellövő dr. Szabó Tünde sportért és ifjúságért felelős államtitkár elmondta, hogy a futófesztivál jó példa arra, hogy Magyarország nem csak sportnemzet, de már sportoló nemzet is.

31. SPAR Budapest Maraton ® Fesztivál 1. napi eredmények
Riska Minimaraton
Férfiak
1.        Dani Áron – BEAC – 15:21
2.        Deáki Jenő – Százhalombatta – 17:16
3.        Teőke Ágoston –Vasas SC –  17:22
Nők
1.   &nbs p;    Farkas Dalma – VTE – 19:59
2.        Mikolska Gabriella – 20:35
3.        Tary Eszter – 21:00
Kerekesszékesek
Férfi
1.        Kiss Péter – Budapest – 25:43
2.        Kovács Ernő – Budapest – 26:05
3.        Horváth Rolan d – Budapest – 30:27
Nők
1.        Tóth Krisztina – Vác – 43:09

A 31. SPAR Budapest Maraton ® Fesztivál programja vasárnap a 10 km-rel, a 30 km-rel, a maratonfutással és a Flóra Maratonstafétával zárul.

Oszd meg, hogy mások is értesülhessenek: