A világ legnagyobb Hummerje

Kétségtelenül nem napi használatra készítették a H1 X3-nak nevezett, 6,6 méter magas, 14 hosszú és 6 széles, Hummerjét, amely a világ legnagyobbja. Méreténél fogva, kizárólag rendőri segítséggel tud útra kelni a járgány, amelyet egy gazdag sejknek építettek.

Hummer H1 X3-nak hívják a gigantikus járgányt, amely Hamad bin Hamdan Al Nahyan gazdag sejk gyűjteményébe tartozik. Az X3 mozaikszó nem véletlen, hiszen ez azt jelenti, hogy ez a Hummer háromszor akkora, mint a közönséges Hummer H1, vagyis a híres amerikai katonai eredetű terepjáró, amely önmagában is jelentős méretű.

A Hummer H1 X3 akkora, mint az óriási bányászati teherautók, amelyek „munkára készültek”, szemben ezzel a járgánnyal, amely maxi méretei csak a sejk nagyképűségének tulajdoníthatók, nem pedig valódi szükségletnek. A H1 X3 6,6 méter magas, 14 méter hosszú és 6 méter széles, ami nehézkessé teszik a mozgását, így csak rendőrök közreműködésével tud közlekedni. A Hummer H1 X3 hatalmas felépítményét négy dízelmotor hajtja, belül egy kétszintes lakás található kétágyas szobával, fürdőszobával és egy konyha is helyet kapott.

Igaz, az utcán nem nagyon találkozhatunk vele, de meg lehet csodálni az Egyesült Arab Emírségekben, az Al Madamban található OffRoad History Museumban, amely a sejk tulajdonában van és a személyes gyűjteményben a világ legnagyobb 4×4-es járművének minden egyedi darabja látható.

Forrás: www.corriere.it

Oszd meg, hogy mások is értesülhessenek: