Alumínium karosszériás Jaguar és Land Rover gyár Szlovákiában

Többféle könnyű, alumínium karosszériás Jaguar és Land Rover modellt gyárt majd 2018-tól a JLR tervezett szlovákiai üzeme – számolt be a Birmingham Post brit hírportál.

 

Robert Fico szlovák miniszterelnök a kabinet keddi ülése után jelentette be, hogy kormánya szándéknyilatkozatot írt alá az indiai Tata Group tulajdonában lévő Jaguar Land Rover (JLR) autógyárral egy évi 300 ezres gyártási kapacitású üzem megépítéséről Szlovákiában.

A Birmingham Post értesülése szerint a szlovákiai üzem a JLR könnyű járművek modellválasztékának növelése mellett vállalt elkötelezettségét valósítja meg és többféle alumínium karosszériás Jaguar és Land Rover modellt fog gyártani.

“A már megtelepedett autóiparával Szlovákia kiváló fejlődési lehetőséget kínál számunkra. Az üzem nagyszerűen kiegészíti majd már meglévő brit, kínai és indiai, valamint az épülő brazíliai üzemeink kapacitását” – mondta Ralf Speth, a Jaguar Land Rover (JLR) vezérigazgatója.

A vezérigazgató ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a JLR üzleti modelljének központi eleme változatlanul Nagy-Britannia marad. “A globális terjeszkedés kulcsfontosságú része hosszú távú növekedési stratégiánknak. A gyártási kapacitás növelése mellett lehetővé teszi számunkra új modellek és új technológiák kifejlesztését, új munkahelyek teremtését Nagy-Britanniában” – fogalmazott.

www.birminghampost.co.uk

2015. augusztus 11.

MTI

Oszd meg, hogy mások is értesülhessenek: