Átlagosan 15 ezer forintot költünk játékra online üzletekben

 Az idén karácsonykor átlagosan 15 ezer forintot költenek játékra a magyarok az online üzletekben és 11 ezer forintot a hagyományos áruházakban a REGIO Játékkereskedelmi Kft. felmérése alapján; az átlagos korásérték 15 százalékkal haladja meg a tavalyit – közölte a cég az MTI-vel.

A játékpiac legerősebb időszaka november közepén indul. a cég adatai szerint idén az éves forgalom fele fog a karácsony előtti másfél hónapban realizálódni.

Az ünnepi szezonban jellemzően több és magasabb értékű játékot választanak a vásárlók, ilyenkor akár hatszorosára is nőhet a kereslet. A legkeresettebb kategóriák év végén a társasjáték, kártya, a LEGO és a kreatív-, fejlesztő játékok. Gyaraki Dávid, a REGIO JÁTÉK marketingvezetője a közlemény szerint elmondta: a legtöbb szülő az alapján választ játékot, hogy az a szórakozás mellett hasznos tudást adjon, fontos készséget fejlesszen, és csak másodlagos szempont az ár.

A cég kutatása szerint a megkérdezettek 35 százaléka 15 ezer forintnál magasabb értékben, 32 százaléka 10 ezer forint és 15 ezer forint között, 25 százaléka pedig 5 ezer és 10 ezer forint között választ meglepetést az idén. A válaszadók fele novemberben, egyötöde viszont már októberben elkezdi a karácsonyi ajándékok beszerzését, decemberre csak tízből egy vásárló hagyja azt – közölték.

Az adatok a REGIO JÁTÉK saját értékesítési számain, valamint egy november elején végzett, több mint 4000 fős online kutatáson alapulnak. A kutatás nem reprezentatív a teljes magyar lakosságra nézve, ugyanakkor alkalmas a magyar szülők, nagyszülők véleményének feltérképezésére – jegyezték meg.

Oszd meg, hogy mások is értesülhessenek: