Az Úr érkezése

 Az idei Karácsony egy televíziós ünneppel is egybeesik: a Fix TV, az Újnyugat Irodalmi Kör és a szekszárdi Dúzsi-borászat együttműködésén alapuló „Törzsasztal Szabó Zoltán Attilával” című kultshow 80. adása látható a képernyőn 2018. december 25-én (20:45), majd 2019. január 1-én is (20:45).

A műsorfolyam néhány emlékezetes pillanatát ajánljuk a Hírnök olvasói figyelmébe. Nemrég Babits: Mint különös hírmondó… című művét tettük közzé Dunai Tamás tolmácsolásában, most Kálloy Molnár Péter előadásában hallható Ady Endre: Az Úr érkezése című műve – amolyan karácsonyi ajándéknak is szánva.

Karácsonyi ajándék: Kálloy Molnár Péter Az Úr érkezését adja elő!

Részlet a Színház.org 2018. december 22-i cikkéből:

„2015-ben indult a Törzsasztal című műsor, amelynek szerkesztő-műsorvezetője, Szabó Zoltán Attila maga is színházi ember, hiszen színdarabot írt (Gershwin szerelmei), a Legendák nyomában-estek rendezője, valamint Zöld Csabával, a József Attila Színház színművészével zenekart is alapított Talány Akusztik néven. A Törzsasztalban állandó partnere Dúzsi Tamás, az év bortermelője (2014) díj győztese, aki Babits művészetének nagy rajongója, s olykor fellépéseket is vállal a Magyarországi Szerb Színház és az Újnyugat Irodalmi Kör előadásain, irodalmi estjein.

A december 25-i adás érdekessége, hogy ezúttal két, egykor a Színművészeti Főiskolán egy évfolyamra járó, s jelentős közös sikereket megélő színész találkozott a műsornak helyet adó Alexandra Pódiumon. Ráadásul mindketten „Ady-függők”, így nem véletlen, hogy az ünnephez méltó verseket választottak a jövőre száz éve elhunyt költőgéniusztól: Varga Klári a Kis, karácsonyi éneket, míg Kálloy Molnár Péter Az Úr érkezését mondja/énekli el.”

 

 

 

 

 

Oszd meg, hogy mások is értesülhessenek: