Dunakeszi kistérség ingatlan körképe

Az ingatlannet.hu ismét górcső alá vette a Dunakeszi kistérség ingatlanpiacát. Az általuk vizsgált települések a következők voltak: Dunakeszi, Göd, Fót és Mogyoród. Az átlagos négyzetméter árakra vonatkozó statisztikai adataik pedig azt mutatják, hogy egy kivétel mindenhol drágultak a családi házak idén. Vajon hol lettek olcsóbbak a házak?

A fóti és gödi családi házak egy árszínvonalon vannak

Bár 2021 januárjában még távol állt egymástól a fóti és gödi családi házak átlagos négyzetméter ára, júliusban már majdnem egybeestek. Az idei év elején Fóton a házak átlag 480 ezer Ft/m2-es áron kerültek meghirdetésre, Gödön pedig átlag 570 ezer Ft/m2-es áron, szemben júliussal, amikor mindkét településen 540-550 ezer forintra állt be egyetlen négyzetméter átlagára. Ez annak köszönhető, hogy míg a fóti eladó házak átlagárát emelték, addig a gödiekét csökkentették.

Dunakeszin és Mogyoródon – Fóttal megegyezően – drágultak a családi házak január és július között. Kettejük közül nagyobb áremelésen a dunakeszi házak mentek át, melyek 550 ezer Ft/m2-ről 640 ezer Ft/m2-re drágultak meg. Mogyoródon is viszonylag nagyobb léptékben növekedett az átlagár, méghozzá 630 ezer Ft/m2-ről 680 ezer Ft/m2-re.

Dunakeszin a lakások drágulásnak indultak

Egészen januártól májusig egy árfekvésben mozogtak a dunakeszi lakásárak. A tavasz végével a stagnálás is véget ért. A téglalakások felfelé mozdultak el, mely irány a nyári időszak alatt is kitartott. A panellakások átlagára viszont májusról júniusra csökkent, majd júniusról júliusra emelkedni kezdett.

A görbéket elnézve valószínűleg további áremelésre számíthatnak a vásárlók. Drasztikus drágulást továbbra sem fognak tapasztalni, csak egy kisebb növekedéssel kell számolniuk.

Nem könnyű most felújítani

Ugyan most nagy összegű támogatásokat lehet felvenni ingatlanfelújításra, sok esetben az otthon korszerűbbé tétele nem a legboldogabb napokat hozza egy család életébe. Az árnyoldalt a szakember hiány is okozhatja.

Jó szakembert találni sosem volt egyszerűen, de az idei évben szinte lehetetlen küldetésnek tűnik. Ha pedig nem egy profi segítségét vesszük igénybe, akkor még pórul is járhatunk. Ez utóbbit kisebb odafigyeléssel el tudjuk kerülni. Például ne dőljünk be az olcsó, minőségi és gyors kifejezések együtteséhez. Az is gyanakodásra ad okot, ha a szakember saját állításai szerint mindenhez is ért. Mindezeken felül pedig nem elhanyagolható az első benyomás és a megjelenés.

Oszd meg, hogy mások is értesülhessenek: