Egy II. kerületi villa 12 szobás lakása kelt el a legdrágábban

    Az Otthon Centrum közvetítésével értékesített ingatlanok közül a legtöbbet, 400 millió forintot egy a főváros II. kerületében található villa magasföldszinti 12 szobás lakásáért fizettek az idén – közölte az ingatlanközvetítő hálózat az MTI-vel.

A legkisebb ingatlan pedig amelyet értékesítettek egy Zuglóban található 9 négyzetméteres minigarzon volt, amelyet a vevő négyzetméterenként 833 ezer forintért vásárolt meg.

Közölték, a legdrágább használt családi házak 300 millió forint környékén keltek el 2020-ban, míg a legolcsóbbakért 850 ezer és 1,5 millió forint közti összeget fizettek a vevők. Az előbbiek jellemzően Budapesten a XII., a XI., és a XVII. kerületben találhatóak, míg utóbbi kategóriába azok az apró falvak tartoztak, ahol a lakosság száma nem haladta meg a néhány százat.

Az egy négyzetméterre vetített fajlagos árat tekintve az országban a csúcsot a főváros III. kerületében mérték, ahol az ingatlanok négyzetméterenkénti ára jellemzően meghaladta az 1 millió forintot. A skála másik végén azok a családi házak állnak, amelyekben az egy négyzetméterre vetített fajlagos ár 8 és 20 ezer forint között mozgott, erre találtak példát Bács-Kiskun, Borsod, Hajdú-Bihar megyei kistelepüléseken, Veszprém és Vas megye falvaiban is.

Oszd meg, hogy mások is értesülhessenek: