Eladják Elvis Presley két magánrepülőjét

Elvis Presley két magánrepülőjét együtt kínálják eladásra. Az aukciót szervező aukciósház 10-15 millió dollárt vár az egykori sztár különleges gépeiért – írta a The Daily Telegraph pénteken.    A Lisa Marie és a Hound Dog II elnevezésű magánrepülők már nem közlekedhetnek a légi forgalomban, három évtizede a Presley emlékét őrző Graceland birtokon tekinthetik meg őket a látogatók – ismertette az árverést szervező kaliforniai Julien’s Auctions.
A négymotoros, 28 személyes Convair 880-as jetet 1975-ben, halála előtt két évvel vásárolta 250 ezer dollárért a Delta Air Linestól az énekes, és lánya után nevezte el Lisa Marie-nek. Több mint 300 ezer dollárt költött a gép felújítására: hálószobát és tárgyalót rendezett be, a gépet négy tévékészülékkel is ellátták, amelyek egy videorendszerhez kapcsolódtak.
A Convair 880 típusú gépből mindössze 65 példány készült 1959 és 1962 között.
A 8-10 utas szállítására alkalmas Lockheed Jetstart, amely a Hound Dog II nevet viseli, szintén 1975-ben vette 900 ezer dollárért, miközben a Lisa Marie felújítására várt.
A vásárló egyúttal a Graceland birtokkal szomszédos földterületre is licitálhat, ahol a gépeket – a Presley múzeumtól függetlenül – kiállíthatja.
A magángépek jelenlegi tulajdonosának szerződése a Gracelanddel április végén jár le.

http://www.telegraph.co.uk/news/celebritynews/11321846/Elvis-Presleys-personal-jets-go-on-sale.html

2015. január 2.

MTI

Oszd meg, hogy mások is értesülhessenek: