Ellentétek hónapja

December a világ legszebb és legváltozatosabb hónapja. Talán ilyenkor halmozódik a legtöbb ellentét. Fénybe borulnak az utcák, terek, nagyáruházak és kis magánházak, ami valamennyire kompenzálja a korai sötétedés miatti rossz érzést. A rádióból, hangszórókból folyamatosan szól a karácsonyi zene, ami az első néhány alkalommal az ünnep hangulatának szívszorító érzését sugallja, s helyenként a meghatódás könnyeit csalogatják szemünkbe. Azután eltelik néhány nap és rádöbbenünk, hogy éppen századszor, kétszázadszor, háromszázadszor… csendülnek fel ugyanazok az ünnepi dallamok. Ekkor már helyenként gyomrunk szorul, s a kín könnycseppjei szöknek szemünkbe.
A legtöbb embernél a karácsony közeledése pufogással telik, s folyamatosan szidják az ünnepi készülődést, az ajándékvásárlást. Mi tagadás, nagyon nehéz dolog, s minél nagyobb a család, annál nehezebb. Fejtörés, feszengés, helyenként megalkuvás, de mindenképpen bosszankodás. Nem is annyira a pénzkiadás, hanem inkább az ötlethiány, a tanácstalanság, idővel a kapkodás. Az akciók viszont sok mindent megoldanak, bár nagyon tudom utálni, amikor nem azt jelenti, hogy olcsóbb a termék, hanem valaki annak kiáltja ki. Sokan beugranak ennek a poénnak, amit nem tartok viccesnek.
Idén hazánkban is „kitört” a Fekete Péntek mánia, ami eddig még csak helyenként jelent meg, de 2015-ben egyes nagyáruházak nagyágyúja lett. Annyi bizonyos, néhány helyen nagyot szólt, bár a hangja többségében rossz emléket okozott, s csak kevesen örülhettek a hatalmas kedvezménynek. Szuper dolog, hogy jelentős kedvezményt adnak, csakhogy korlátozva van időben és mennyiségben. Ez pedig törvényszerűen hozza magával a versengést, amely a többségből nem a sportembert hozza ki. Embereket fordít egymás ellen. Pontosan tudják a szervezők, hogy ezt az akciót évről-évre veszekedés, verekedés övezi, sőt több halálos áldozata is volt, ami még jobban feketévé teszi ezt a napot. Aki figyelte a híradásokat, láthatta, hogy nálunk is az volt a nagy hír, hogy rendőröknek kellett beavatkozni. Az ilyen kedvezmény, gonosz és negatív. (A fekete péntek történetéről bővebben beszámolunk magazinunk 21. oldalán.) Szóval az akció legyen kedvezmény, de ne a duplájáról a felére engedve az árat. Akárhogy is, de általában megoldódnak az ajándékvásárlási dilemmák és a világ legszebb dolga, legjobb érzése, amikor átadjuk az ajándékot és látjuk az örömteli arcokat.
Kiadónk számára a legnagyobb ajándék olvasóinktól, hogy az elmúlt évben is keresték és olvasták magazinunkat és az a rengeteg pozitív visszajelzés, amit kaptunk. Mindezeket és a kitüntető figyelmet megköszönöm magam és munkatársaim, illetve partnereink és hirdetőink nevében! Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és nagyon Boldog Új Évet kívánunk!!!

Meggyesi Gyula

Oszd meg, hogy mások is értesülhessenek: