EV6: a KIA már elektromos hajtásban utazik…

A KIA bemutatta az EV6 – a márka első, kifejezetten elektromos hajtásra tervezett modelljének – első hivatalos fotóit. Az újdonság az első jövevény a márka globális elektromos padlólemezén (E-GMP).

Az EV6 a márka elektromos autózás felé vezető útjának, és ehhez kapcsolódó átalakulásának induló modellje. „Az EV6 új márkacélunk (Movement that inspires), és új formafilozófiánk tökéletes megtestesítője. Arra született, hogy élvezetessé és természetessé tegyen minden utazást azáltal, hogy természetes, egyszerű és intuitív élményeket kínál, olyanokat, amelyek jobbá teszik használóinak mindennapjait” – rögzítette Karim Habib, a KIA alelnöke, aki a márka globális formatervező központját is irányítja.

A márka első tisztán elektromos modelljének bevezetésével egy időben új típusnév-rendszer is megjelenik az 1944-ben, Szöulban alapított vállalatóriásnál. A világ valamennyi piacán használatos új elnevezések rendszere egyszerű felépítésű, logikus, átlátható. Valamennyi elektromos modelljük ugyanis EV-vel kezdődő típusnevet kap. A betűket követő szám a modell helyét és rangját is mutatja a kínálatban. A premier 2021 első negyedévében várható.

Sz. Z. A.

Oszd meg, hogy mások is értesülhessenek: