Extrém karácsonyi vásárok

Azt gondolnánk, hogy egy barlang, egy tó, vagy egy sötét erdő nem a legideálisabb helyszín az ünnepre hangolódáshoz. A trivago.hu bebizonyította az ellenkezőjét. A szálláskereső weboldal összegyűjtötte a kontinens legszokatlanabb karácsonyi vásárait.

Forralt bor, mézeskalács, kézműves ajándékok – Európa nagyvárosai az év utolsó hónapjában ünnepi külsőt öltenek. A következő 6 karácsonyi vásáron azonban az igéző fényeken kívül az átlagosnak semmiképpen sem mondható helyszín biztosítja a felejthetetlen élményt.

Liseberg vidámpark, Svédország

Liseberg vidámpark, Svédország

A svédországi Göteborg vidámparkja november-decemberben karácsonyi külsőt ölt;5 millió izzóval, 700 karácsonyfával és 80 faházzal várja a látogatókat. A hagyományos vásáron kívül Lisebergben ellátogathat a régimódi karácsonyi kerületbe, ahol szekerek hajtanak a macskaköves utcákon és kórusok énekelnek az utcasarkon. A vidámpark egy másik részén pedig ennél is távolabbra utazhatunk az időben: egyenesen a középkorba, ahol tanúi lehetünk a királyi udvar ünnepi készülődésének.
Nyitva: november 14-től december 30-ig
Szálláshely javaslat: Le Mat Göteborg City

 

Velvet Caves, Hollandia

Velvet Caves, Hollandia

A holland Valkenburg barlangrendszere szokatlan, mégis ideális helyszínéül szolgál a karácsonyi készülődésnek. A Gemeentegrot (nevének jelentése „önkormányzati barlang”) ad otthont az egyik legnagyobb és legősibb földalatti karácsonyi piacnak Európában. A látogatókat a karácsonyfákon, csodás fényeken és finomságokon kívül falfestmények, szobrok és hangulatos zene várja.

Nyitva: november 14-től december 23-ig
Szálláshely javaslat: Tummers

Hochschwarzwald, Németország

Hochschwarzwald, Németország

A németországi karácsonyi vásárok amúgy is híresek, ám az egyik legeredetibb minden bizonnyal a Fekete-erdőben, Freiburg közelében található Hochschwarzwald karácsonyi vására. A vad, lélegzetelállító környezet, a mítoszok és legendák övezte völgy a négy adventi hétvégére ünnepi díszbe öltözik. A grandiózus híd alá több mint 40 kereskedő költözik, akik helyi kézműves termékekkel, egyedi ajándékokkal és különleges finomságokkal kínálják a vendégeket.
Nyitva: november 29-től december 21-ig minden hétvégén
Szálláshely javaslat:Schwarzwälder Hof

Millstatti-tó, Ausztria

Millstatti-tó, Ausztria

Az osztrák Milstatt város taván elhelyezetttutaj, az úgynevezett „Tűzsziget” az ünnepek tiszteletére fényárban úszó adventi vásárrá változik át az év ezen szakaszában. Csodás környezetben, fenyőfákkal körülvéve élvezhetjük a főtt kolbászt, ízletes házi kenyeret, sült gesztenyét és egyéb falusi specialitásokat. A meleget a több helyen gyújtott apró tábortüzek, a jókedvet pedig a forralt bor és a felejthetetlen környezet biztosítja.

Nyitva: november 19-től december 31-ig
Szálláshely javaslat: Familienhotel Steindl

Châteaud'Estoublon, Franciaország

Châteaud’Estoublon, Franciaország

Ez a festői környezetben, Provence Fontvieille városában fekvő kastély elegáns helyszínéül szolgál egy különleges karácsonyi vásárnak. Már a kastélyhoz vezető út is lenyűgöző; az ünnepek közeledtével csodás fényárban úszik minden. A falakon belül karácsonyi díszek, kihagyhatatlan francia borok, luxuscikkek várják a szerencsés látogatót.

Nyitva: november 15-től december 27-ig
Szálláshely javaslat:de l’Amphithéatre
Zürichi főpályaudvar, Svájc

Zürichi főpályaudvar, Svájc

A pályaudvarok általában nem a meghitt, családias hangulatról híresek. Ezt azonban megcáfolja a svájci Zürich központi állomása, ami Európa legnagyobb beltéri karácsonyi vásárának ad otthont. A vonatok mellett ilyenkor 150 díszes házikó, rengeteg ajándék ötlet és egy csillogó, Swarowski kristályokkal teli hatalmas karácsonyfa várja a vendégeket.

Nyitva: november 20-tól december 24-ig
Szálláshely javaslat: Hottingen

Info: www.trivago.hu

Oszd meg, hogy mások is értesülhessenek: