Gareth Bale, a Nissan nagykövete: hazatérés Cardiffba

Ki ne tudná, hogy a Juve – Real BL-döntő egyik érdekessége, hogy a meccset rendező város a madridi alakulat egyik legkiválóbb játékosának a szülővárosa. De mi jár most a walesi sztár, Gareth Bale fejében?

A Nissan arra kérte Gareth Bale-t, meséljen gyermekkori emlékeiről, idézze fel, hogyan teltek a gyerekévek Cardiffban.

– Gyerekkoromban csak futballt néztünk a szüleim házában – kezdte az emlékidézést a futballsztár, akit a honi Real-rajongók legszívesebben csak Bélának hívnak. „Mindig bajba kerültem, amikor átmentem a barátaimhoz, egy öreg hölgy gyakran kijött és pár alkalommal hívta a rendőröket is, mert túl hangosak voltunk.”

Gareth a Nissannak elmondta: mióta ő Wales leghíresebb futball játékosa, azóta különleges falfestmények kerültek ki a városban, amelyek őt ünneplik.  „Ez egy kicsit fura érzés, hiszen Cardiffben nőttem fel, és egy átlagos cardiff-i srác voltam…” (A Real-menő arról szerényen hallgatott, mit szólt ahhoz a hírhez, hogy a derbire elkészült a róla elnevezett sör is.)

G.B. azokról a helyszínekről is mesélt, ahová a Bajnokok Ligája-döntőre igyekvőknek feltétlenül érdemes elnézniük. “A cardiffi várkastély egy csodás hely a város közepén” – említette, majd a kulináris élvezetek kedvelőire is gondolva a cardiffi öbölben egy étteremre hívta fel a figyelmet. A neve: Nando’s.

Gareth beszélt még arról is, hogy milyen büszke arra, hogy az UEFA Bajnokok Ligája döntője szülővárosában kerül idén megrendezésre, illetve elmondta mit jelentene számára, ha odahaza emelhetné fel a trófeát:

“A Bajnokok Ligája házigazdájának lenni nyilvánvalóan fel fogja lendíteni a gazdaságot és mindent Cardiff környékén. A Bajnokok Ligája az első számú trófea, ha a barátaim és a csalódom előtt a szülővárosomban emelhetném a magasba az egy valóra vált álom lenne.”

A Nissan egyébként az elmúlt években mind többet invesztál a sportba. Támogatták a 2016-os riói olimpiát és paralimpiai játékokat, s a Nemzetközi Krikett Tanáccsal is partneri megállapodást kötöttek. Mások mellett, az észak-amerikai egyetemi amerikaifutball-bajnokságnak (NCAA) és a kanadai futball-bajnokságnak is szponzorai.

Sz.Z.A.

Gareth Bale a cardiffi döntőről:

https://www.youtube.com/watch?v=yWCCh4AfCC0&feature=youtu.be

 

 

 

 

 

 

 

 

Oszd meg, hogy mások is értesülhessenek: