Gödöllő környéki turizmus

Az immár két évtizedes múlttal rendelkező Gödöllő Környéki Regionális Turisztikai Egyesület (GKRTE) többek között folyamatosan gyűjti, rendszerezi és jeleníti meg Acsától Zsámbokig, mintegy 45 település kulturális és turisztikai ajánlatait, lehetőségeit, programjait, amely mellett többek között az Egyházi és Világi Borok Versenye és a Dr. Ketter László Hagyományőrző Gasztronómiai Verseny szervezése is az egyesület nevéhez fűződik.
Kiadónk régi partnere az egyesületnek, amely a térség településeinek kínálatát és ajánlatait a 2016. március 3-6-ig a Hungexpo területén megrendezésre kerülő Utazás 2016 Kiállításon az “A” pavilonban a Budapest és Környéke 210/A számú standján a 12-13. kiállító helyen mutatja be a látogatóknak.
Bárd István ügyvezető elnököt kérdeztük az egyesület tevékenységéről.
– Az itthon és külföldön egyaránt jól ismert jelképpel jelzett országos Tourinform hálózatnak a GKRTE Tourinform Irodája is tagja, amely hazánk közel 120 településén várja az érdeklődőket. Az Egyesület Tourinform Gödöllői Kistérség megnevezésű irodája 1995. augusztus 7-től kezdődően a Gödöllői Királyi Kastélyban egyénileg és csoportosan érkező vendégek részére nyújt közhasznú felvilágosítást Gödöllő és környéke kulturális turisztikai látnivalóiról, programjairól és szolgáltatásairól.
Gödöllőn, a Patak téren működő Információs Irodánk folyamatosan gyűjti, rendszerezi és jeleníti meg Acsától Zsámbokig 45 település – a Galga-mente, a Rákos-mente, a Szilas-mente és a Tápió-mente – tájegységei kulturális turisztikai programgazdáinak, szolgáltatóinak adatait a GKRTE www.gkrte.hu című turisztikai portálján, amelyről folyamatosan kerülnek át az információk a Magyar Turizmus Zrt. Nemzeti Turisztikai Adatbázisába. A GKRTE havi rendszerességgel megtartott szakmai programjai Gödöllő és környéke kulturális turisztikai vonzerő leltárának folyamatos bővítését, turisztikai programjainak fejlesztését és népszerűsítését szolgálják, továbbá szakmai ismeretterjesztő, illetve szemléletformáló feladatot is betöltenek.
– Mi a legközelebbi kiemelt esemény?
– Április 5-én tizenegyedik alkalommal rendezzük meg az Egyházi és Világi Borok Versenyét Isaszeg Város Önkormányzatának közreműködésével. Gödöllő, Fót, Pécel, Mogyoród, Nagytarcsa, Tóalmás, Veresegyház, Nyársapát, Dány és Csömör településeket követően Isaszeg Város Önkormányzata ad helyet e nemes versengésnek. Várjuk mindazon borászatok, borokat készítő bortermelők jelentkezését, akik hagyományaikban követik az egyházi liturgiához használt borok készítését. Várjuk továbbá az egyházi borászatokat, mindazon bortermelőket, akik pincészetük és boraik elnevezésében egyházi személyiségek, szentek nevét vették fel. Természetesen minden egyéb, a szőlő-bor vertikumban gazdálkodó borászat jelentkezését szívesen fogadjuk. Nevezni lehet: fehér-, rozé- és vörösborokkal. A versenyen résztvevő borokat szakmai zsűri bírálja el. A legjobbnak értékelt (fehér-, rozé-, vörös-, tokaji borok) 4 db minta elnyeri a BASF – CHAMPION címet. Nevezési határidő: 2016. március 25. A borversenyre jelentkezni, nevezni lehet a GKRTE honlapjának (www.gkrte.hu) „Szakmai oldalán” a „Bor, gasztronómia…” című fejezetben,  a letölthető anyagok  között elérhető nevezési lap kitöltésével. Ugyanitt bővebb információkat is találnak az érdeklődők, illetve 2016. március 3-6-ig az Utazás 2016 Kiállításon az „A” pavilonban a Budapest és Környéke 210/A számú standján a 12-13. kiállító helyen.

Meggyesi Gyula

Oszd meg, hogy mások is értesülhessenek: