Gyógyulást hoz az alvásközeli állapot

theta-vianna-stibal1995-ben a háromgyermekes Vianna Stibalnél súlyos nyirokrendszeri rákot diagnosztizáltak. Miután a modern és az alternatív gyógyászat eszközei sorra kudarcot vallottak, végső elkeseredésében Vianna théta-állapotban kezelte önmagát, méghozzá sikerrel. Mára világsiker a ThetaHealingnek nevezett gyógymód.

A théta – hasonlóan a relaxációs alfa agyhullámokhoz – az elalvás előtti mély ellazulás állapota. Ebben a tudatállapotban agyunk még képes a tudatos döntéshozatalra, ám már a tudatalattinkat is elérjük, ahová nem csak az ötletek, a kreativitás vagy az álmok tartoznak, de a hitrendszerünk és a félelmeink is. Ráadásul ilyenkor egyszerű vizualizációval meg is változtathatjuk ezeket.
A théta nem új elmélet a gyógyításban. Számos hipnotizőr dolgozik a klienseivel théta-állapotban. A kezelt személyeket es önmagukat is théta-állapotba hozva elképesztő eredményeket érnek el.
A módszer könnyen tanítható, megtanulható és rendkívül hatásos. A Bioenergetic Kiadónak köszönhetően mostantól magyar nyelven is elérhető ThetaHealing című könyv bemutatja, hogyan érhetjük el tudatosan a théta-állapotot, mit kell tennünk, hogy csupán hitrendszerünk és félelmeink megváltoztatásával megszüntessük betegségeinket. ( A kiadó weboldalán 25 százalékos kedvezménnyel vásárolhatod meg, de bele is olvashatsz www.bioenergetic.hu)
Ha a ThetaHealing útmutatása szerint kapcsolódunk a mindenség legmagasabb szintű szeretetéhez és energiájához, testi, lelki, szellemi és spirituális szinten egyaránt pozitív változásokat tapasztalhatunk az életünkben.
A théta nagyon erőteljes állapot. Hasonlít ahhoz a transzállapothoz, amelyben a gyerekek videojátékot játszva teljesen megfeledkeznek az őket körülvevő világról.

Átjár a mindenség energiája
„Képzeld el, ahogyan az energia gyönyörű fénygömb formájában a Föld középpontjából indulva a talpadon keresztül belép a testedbe, és továbbhalad a fejtetődön át. A síkokat magad mögött hagyva menj egyenesen a létezés hetedik síkjára. Győződj meg arról, hogy valóban oda jutottál-e.
A hetedik síkra érve eltűnik az eddig körülölelő fénygömb, és a mindenség energiája járja át az összes sejtet és atomodat, amelyekből összeállsz, míg végül feloldódsz a mindenség teremtőjének szeretetében. Itt nincs félelem.
Hagyod, hogy ez az energia teljes egészében átjárjon. Érzed, hogy mindennel és mindenkivel összeköttetésben állsz.
Mivel tudod, hogy mindennek és mindenkinek a része vagy, ebben az energiában könnyen valóra válthatsz bármit. Az energia mindenhol körülvesz, és amint ezt észreveszed, tökéletes egyensúlyba kerülsz. Itt az ideje, hogy arra gondolj, amit az életedben szeretnél. Képzeld el, hogy máris jelen van az életedben, és te is a része vagy. Vegyél mély lélegzetet, nyisd ki a szemed, és érezd, hogy továbbra is a mindenséghez kapcsolódsz, és képes vagy megváltoztatni az életed folyását és energiáját.”

thetaVedd át az irányítást
1. Ha hajlamos vagy bizonyos betegségekre, mint például gyomor problémák, vagy influenza, gondolj öt olyan alkalomra, mikor ezekben megbetegedtél, s rendezd el ezeket film, vagy videofilm formájában a legkorábbi alkalomtól a legutolsóig. Kövesd végig a betegség stádiumait attól kezdve, amikor jól voltál, a tünetek megjelenésén át a betegség kifejlődéséig. Képzeld el, hogy bizonyos távolságból nézed ezt a filmet s figyeld, hogy volt-e esetleg valami, ami sebezhetővé tett ebben az időszakban: például munkahelyi stressz, érzelmi válság, vagy csalódás. Használd a megszerzett információt ahhoz, hogy a jövőben mindent elkövethess, hogy csökkentsd a hasonló feszültségeket.
2. Most a legutolsóval kezdve játszd le visszafelé a betegségeket: a betegségtől a gyógyulásig több alkalommal, mindig az egészséges állapottal fejezve be a „vetítést”. Ismételd meg legalább ötször mindig a legutóbbi betegséggel kezdve afelé haladva, amikor még jól voltál.

Gyógyulj gyorsabban
1. Gondolj a szervezet belső erejére, mellyel visszaállítod önmagad belső egyensúlyát sérülés, vagy válsághelyzet után. Ha találkozhatnál ezzel a belső gyógyító intelligenciával, vajon milyen lenne? Valamilyen fény? Vagy szín? Hagyd, hogy ösztöneid vezessenek.
2. Ha találtál valamilyen képet, amely képviseli ezt a gyógyító erőt, akkor tapogasd meg óvatosan a kulcscsontod közepénél lévő területet, hogy valamilyen fizikai érzet is társuljon e belső képhez.
3.Tapogatás közben képzeld el saját kis gyógyító hadseregedet, ahogy kitódul erről a kulcscsont alatti területről véráramod, légzésed és szívverésed segítségével, fürgén és magabiztosan átmasírozva tested minden sejtjén. Jelenítsd meg képzeletedben, ahogy átviharzik testeden, és magával visz minden kórokozót és rosszindulatú sejtet. Végezetül lélegezz háromszor mélyen be és ki – az orron keresztül be, a szájon keresztül ki – és közben képzeld el, ahogy a kártékony anyagok a kilégzett levegővel együtt távoznak.

Erősítsd az immunrendszered
1. Miután kényelmesen ellazultál, gondolj olyan emberekre, vagy olyan dolgokra, akiknek, vagy amikért nagyon hálás vagy, esetleg olyasmire, ami rendkívül pozitívvá tesz. Vedd észre a fizikai érzést, ami ehhez társul: gyakran a mellkasban érzett meleg, áradó érzésként tapasztalják. Ez a tevékenység növeli az endorfintermelést, mely segíti az erős immunrendszer kiépítését.
2. Képzeld el, ahogy ez az érzés szétárad a testedben, áthatva minden izmod, ideget és sejtet. Hagyd, hogy teljesen kitöltse testedet, míg végül túlárad, és védőrétegként teljesen körülvesz téged.
3. Most figyeld magad, ahogy teljes biztonságban és védettséget élvezve átlépsz a jövőbe. Nézd, érezd, sőt halld is azokat a kórokozókat és vírusokat, melyek apró rakétákhoz hasonlóan nagy sebességgel száguldanak feléd, beleütköznek a pajzsba, majd lepattannak arról, anélkül, hogy kárt okoznának abban. Ismételd meg többször a folyamatot, hogy tudatalattid le tudja másolni a mintát.

Oszd meg, hogy mások is értesülhessenek: