Ikrei születtek egy 73 éves indiai nőnek

    Ikerlányai születtek egy 73 éves indiai nőnek – számolt be róla a BBC News.

Az újszülöttek császármetszéssel jöttek világra. A nő mesterséges megtermékenyítéssel esett teherbe. Orvosa, Uma Szankar arról tájékoztatta a sajtót, hogy az anya és a gyermekek is jól vannak. A dél-indiai Andhra Prades államban élő Mangajamma Jarmati elmondta, hogy ő és 82 éves férje mindig is szerettek volna gyermeket, de mindeddig nem esett teherbe.

Nagyon boldogok vagyunk – nyilatkozta néhány órával az ikrek születése után a férj, Szitarma Radzsarao. A férfi a szülés után nem sokkal viszont agyvérzést kapott, így most kórházban kezelik.

Semmi sem rajtunk múlik. Aminek történnie kell, az megtörténik. Minden isten kezében van – jelentette ki az apa, miután arról faggatták, hogyan tudják majd a gyermekek gondját viselni, tekintettel idős korukra.

A házaspár hangsúlyozta, mennyire fontos volt számára, hogy gyermekük legyen. Falujukban úgy érezték, hogy megbélyegzik őket, amiért gyermektelenek. Sok alkalommal próbálkoztak, számos orvosnál jártak, de eddig nem sikerült a gyermekáldás – mesélték.

Az eset nem egyedi, három éve egy hetvenes éveiben járó indiai nő egy kisfiúnak adott életet.

MTI 

Oszd meg, hogy mások is értesülhessenek: