Információs központ

Info-Központ és Címjegyzék területünk megújult és átköltözött új honlapunkra:
www.info-kozpont.hu

 

 

 

 


Országos
Hírnök Magazin

Információs központ

LAPOK – összes aktuális

[devvn_ihotspot id=”15087″]

Az 1992 óta megjelenő Hírnök Magazin tartalmi felépítése által mindenki számára érdekes olvasmány, így minden korosztály szívesen lapozza! A nyomtatott formátumot fokozatosan váltotta fel a modern, digitális, lapozható újság. A már kizárólag online elérhető ingyenes magazin sokkal több olvasóhoz jut el! Több területen regionális változattal, mellékletel jelenik meg.
Budapest / Pest Megye / Heves Megye

Területeink folyamatosan bővülnek! Elsősorban a járásokban és a kistérségekben meghatározott településegységek alapján alakítottuk a Hírnök területeket.

Címjegyzék – cégek, szolgáltatások…

Országos Céglista – ingyenes címjegyzék

(a kiemelt területek cégei a saját Információs oldalon jelennek meg)

⇐ Folytatás – Összes helyi / regionális vállalkozás


Az alap megjelenés  INGYENES! Amennyiben szeretne bekerülni, töltse ki az adatlapot
Mi az a címjegyzék? Miért ingyenes?


Országos Céglista – ingyenes címjegyzék 

⇐ Folytatás – Összes helyi / regionális vállalkozás


Az alap megjelenés  INGYENES! Amennyiben szeretne bekerülni, töltse ki az adatlapot
Mi az a címjegyzék? Miért ingyenes?


PRÓBA

<script type=”text/javascript” src=”http://wg.hirmail.hu/form.php?js=cka6d2a67b”></script>Járások

A járás a megye részét alkotó, annak felosztásával kialakított, települések meghatározott csoportját magába foglaló közigazgatási területi egység Magyarországon. 2013. január 1-jétől megyénként 6–18, összesen 175 járás jött létre.

A járások sok évszázados múltra tekintenek vissza, 1983 és 2012 között azonban nem léteztek. Ebben az időszakban a járásoknak nagyjából megfelelő területi egységek a város- és nagyközségkörnyékek (1984–1990), majd a kistérségek (1994–2012) voltak.


Kistérségek

A kistérség földrajzilag összefüggő, elsősorban területfejlesztési és statisztikai célokat szolgáló területi egység volt Magyarországon 1994 és 2014 között. Bár területének nagyságát tekintve a kistérség közel állt az egykori (és későbbi) járáshoz, de nem tekinthető az utódjának, mivel nem a felsőbb közigazgatási szintek kihelyezett szerveinek illetékességi területét határozta meg.
A kistérségeket a települések megyén belüli csoportosításával alakították ki. Így a kistérség a hozzá tartozó települések teljes területét magában foglalta, minden település csak egy bizonyos kistérséghez tartozott, minden település része volt valamely kistérségnek és minden kistérséghez csak egy bizonyos megye települései tartoztak. 2013 elején Magyarországon 175 kistérség volt.
2013-tól a kistérségek mellett államigazgatási (közigazgatási) területi egységként járásokat is kialakítottak, a két területi beosztás nem esett egybe. A kistérségek közigazgatási szerepe ezzel megszűnt, majd 2014. február 25-én maguk a kistérségek is.  

Forrás: Wikipédia

A Hírnök Regionális megjelenései:
Budapesti Hírnök, Dunakeszi és környéke, Budaörs és környéke, Veresegyház és környéke, Szentendre és környéke,Gödöllő és környéke,Vác és környéke, Ráckeve és környéke, Érd és környéke, Pilisvörösvár és környéke, Dabas és környéke, Cegléd és környéke… Hírnök Információs Központ!

Regionális Információs oldalak: BUDAPEST Veresegyház és környéke  Gödöllő és környéke  Szentendre és környéke  Dunakeszi és környéke Vác és környékeBudaörs és környékeRáckeve és környéke
Helyi Információs oldalak: Budapest  XVI.  XVII. XVIII.VeresegyházGödöllőKerepesNagytarcsaFótGödMogyoródSzentendre


Pest Megye kistérségei

BUDAPEST – Aszódi kistérség, Budaörsi kistérség, Ceglédi kistérség, Dabasi kistérség, Dunakeszi kistérség, Érdi kistérség,  Gödöllői kistérség, Gyáli kistérség, Monori kistérség, Nagykátai kistérség, Pilisvörösvári kistérség,  Ráckevei kistérség, Szentendrei kistérségSzobi kistérség, Váci kistérség, Veresegyházi kistérség

Hírnök Információs központ – Hírnök OKOS

HírM@il – Ingyenes Ajándékutalványok és Hírnökös Hírek!
Helyi, kistérségi és országos Hírek, Érdekességek,
Információk, Újságok… a Virtuális Postaládába!
Iratkozz fel a HírM@il üzenetekre: www.hirnokajandek.hu 

Kistérségi információ és térkép: www.terport.hu/kistersegek/magyarorszag-kistersegei 


Oszd meg, hogy mások is értesülhessenek: