Ingatlanárak a Budaörsi Kistérségben

A jövőt megjósolni gyakran nem egyszerű, főleg akkor, ha sok bizonytalan tényező övezi. Jelenleg a koronavírussal kapcsolatban van megannyi kérdőjel, melynek természetesen hatása van az ingatlanok áraira és keresletére is. Az Ingatlannet.hu segítségével kiderítettük, hogyan alakultak 2021 első negyedévében ezek a számok a Budaörsi Kistérségben.

Mutatjuk mi történt eddig Budaörsön

2021 első negyedéve már a hátunk mögött van. Az ingatlanpiaci szereplők az első három hónap számadatait kíváncsian várták. A legtöbb szakértő stagnálást és mérsékelt növekedést jósolt az év elejére. Úgy tűnik, hogy ezek a várakozások a valóságban is megállják a helyüket, legalábbis Budaörsön biztosan.

Budaörsön az eladó ingatlanok átlagárai 2021 januárjában, februárjában és márciusában nem sokat mozgolódtak. A családi házak esetében mindhárom hónapban ugyanaz a 640 ezer Ft/m2 volt a budaörsi házak átlagárára . A lakáspiaci árak viszont bátrabban lépkedtek előre. A budaörsi panelek januári 640 ezer Ft/m2-es átlag kínálati ára márciusban már 680 ezer Ft/m2-re emelkedett. A téglaépítésű lakások pedig januárról februárra drágultak, míg februárról márciusra egy kicsit olcsóbbak lettek. Mindezek után a tavasz első hónapjában majdnem elérték a 850 ezer Ft/m2-es átlag kínálati árat.

Merre haladtak az családi házak átlagárai a kistérség más településein?

Budaörssel megegyezően Törökbálinton is csak óvatos lépteket vettek a házak átlagárai az elmúlt negyedévben. Törökbálinton így az idén eddig végig fél millió körül mozogtak a családi házak átlagos négyzetméter árai.

Pátyon és Sóskúton a vizsgált időszakot nézve csökkentek a házak átlagos négyzetméter árai. Sóskúton 420 ezer Ft/m2-ől 270 ezer Ft/m2-re zuhantak az árak. Pátyon nem mondhatnánk azt, hogy a mélybe zuhantak volna az árak, itt inkább csak kisebb mértékű csökkenés történt, mégpedig 420 ezer Ft/m2-ől 270 ezer Ft/m2-re.

Biatorbágyon, Budakeszin és Budajenőn továbbra is a dráguló tendencia van érvényben. A biatorbágyi házak átlagára 530 ezer Ft/m2-ől 660 ezer Ft/m2-re emelkedett. Budakeszin is drágább lett az ingatlanpiac. Itt egyetlen négyzetmétert – áremelkedés után – 700 ezer Ft/m-ért kínáltak eladásra a tulajdonosok. Budajenőn pedig sokáig stagnáltak a házak árai, csak márciusban emelkedtek.

Már ezren élhettek az otthonfelújítási támogatással

Az otthonnteremtési programon belül nagy népszerűségnek örvend az otthonfelújítási támogatás. A felújításhoz kapcsolódó munkálati költségek fele igényelhető vissza maximum 3 millió forintig. A munkálati költségek elszámolása a benyújtott számlákkal történik.

A támogatás teljességgel berobbant a lakosság körében. Már háromezren felül van azoknak a száma, akik igényt tartottak az állam által kínált lehetőségre. A legtöbben az ingatlant belülről újítják fel, de nagyon sokan költik az összeget napelemre és tetőfelújításra is.

Oszd meg, hogy mások is értesülhessenek: