Kaszás Attila-díjra jelölték Varga Klárit

Az alapítói szándék szerint: „a 2008-ban a Magyar Kultúra Napja alkalmából alapított Kaszás Attila-díjat olyan színészek kapják, akik nemcsak kiemelkedő mesterségbeli tudással rendelkeznek és színvonalas művészi munkát végeznek, hanem a társulatukat közösségépítő magatartással is támogatják”. Az idei jelöltek: Varga Klári, Farkas Ignác és Nagy Csongor Zsolt.

Varga Klári érzékeny személyiségéről, színészi hitvallásáról a zsűri, avagy a közönség többet is megtudhat, ha rákeres a Törzsasztal televíziós műsor korábbi adásaira az interneten. A legnagyobb videómegosztó portálon a 2016. február 11-i- és a 2017. december 26-i adás is látható, ráadásul a debreceni Csokonai Nemzeti Színház művésznője a Szabó Zoltán Attila és Dúzsi Tamás vezette, elismert műsorban énekel és versel is. Hallhatjuk tőle Piaftól A harmonikást, a Milordot és a francia sanzonénekes szerelemhez intézett himnuszát, de Ady Karácsony című versét is.

Varga Klári 1993-ban kezdte pályáját a Madách Színházban, 2013 óta a Debreceni Csokonai Színház társulatának tagja. Közel 150 színházi bemutató és tíz nagyjátékfilm köthető a nevéhez. A Csikóink mozgásszínházi szerepétől kezdve A magyar Faustban nyújtott kiemelkedő alakításáig (Lucifer) tehetsége széles spektrumon mutatkozott meg már eddig is. A 2016/2017-es évadban Szabados Magdaként remekelt Szabó Magda alteregójaként Az ajtóban. Önálló estjeiben Karády Katalin, Edith Piaf és Kovács Apollónia életútját és művészetét eleveníti fel. 2007 óta az értelmi fogyatékkal élő színészekből álló Baltazár Színház állandó vendégművésze és elhivatott támogatója.

„Szerencsére egy gyerek maradtam, aki örömét leli a játékban” – nyilatkozta nemrégiben.

Az említett Törzsasztal-epizódok:

 

Oszd meg, hogy mások is értesülhessenek: