Katonadolog

Megoszlanak a vélemények a katonasággal kapcsolatban. لعبت البوكر Van, aki szerint felesleges, hiszen NATO tagok vagyunk és majd megvédenek minket. كيفية الرهان على كرة القدم Ezen az elven számolták fel anno a hadsereget, pedig nem lett volna szabad, mert minden országnak szüksége van saját védelemre is. Napjainkban ismét erősödött a honvédség, sőt a hivatásos és szerződéses katonák mellett már toborozzák a tartalékosokat is – amelyről la­punkban is hírt adunk. Megnyugtatónak és jó­nak tartom, hiszen bármi történik Európában, minden katona először a saját országát védi, azután segít máshol, ha szükséges, vagyis lehet, hogy hiába várnánk segítségre. Szerintem, mindig készülni kell a rosszra és a váratlan helyzetekre is. A katonák legfőbb feladata a haza védelme, de bármikor történhet katasztrófa, lehet vészhelyzet, áradás stb., amelynél szintén fontos a szervezettség, és a segítség. Nemrégiben tapasztalhattuk, hogy határaink megvédése sem könnyű feladat, és valós probléma, amit a lezárás után tapasztalhattunk igazán. رهان كرة القدم Az én szememben azok az emberek, akik 2015-ben a magyar határt megtámadták, országunkat támadták. Úgy gondolom, az elmúlt évek eseményei még jobban indokolják, hogy erősítsük a biztonságot.
Ha rajtam múlna, visszaállítanám a kötelező sorkatonai szol­gálatot is. Természetesen, teljesen más alapokon, mint an­no volt. Én másfél évet lehúztam, de azt hiszem, kevesen utálták jobban nálam, aminek sok oka volt. Az alapkiképzés után már csak bohóckodás volt az egész. Unalom és semmittevés. Ér­tel­metlenül eltöltött idő. Szerintem, elég lenne egy hónap arra, hogy a minimális alapokat megtanulják. Ugyanúgy működne, mint egy munkahely, ahol be kell tanítani a munkásokat. Itt azt oktatnák, hogyan kell kezelni az eszközöket, hogyan védjék meg magukat, mit kell tenni vészhelyzetben, hogyan kell engedelmeskedni, ami életmentő lehet stb. Nem sok, és nem biztos, hogy elegendő lenne arra is, hogy néhány fiatalnak tisztába tegye nemi identitását – esetleg férfiassá válását elérni. Az egyenjogúság je­gyé­ben a lányokat is besoroznám, hiszen vannak női katonák és rendőrök is, akik bizonyítottak és megállják a helyüket. Mi tagadás, azért szívesen megnéznék néhány plázacicát is kiképzés közben.
Amennyiben valóban jó kiképzés történne testileg és lelkileg – és ennek jelentősége igen nagy –, sokak számára egy életet meghatározó pozitív indulás lehetne. Hazaszeretet, emberség, bajtársiasság, fegyelem, önuralom, önzetlenség… és hasonló szavak értelmének megismerése alapvető lenne.

Meggyesi Gyula

2018. Július

Oszd meg, hogy mások is értesülhessenek: