Kényeztesd lábaidat profi kezekben

A pedikűröshöz járni nem úri dolog, olyan mint fodrászhoz járni. A fodrász rendben tartja a frizurád, a pedikűröshöz pedig azért, hogy rendben tartsa a lábad.

A pedikűr egy olyan szakma, ahol a képzett pedikűrös szakember, a lábápoláshoz szükséges eszközökkel, gépekkel, anyagokkal kizárólag a láb bőrének és körmeinek ápolásával, kezelésével foglalkozik.

Azért fontos, hogy megfelelő szakemberhez menj, mert a pedikűrös szakmai tudásával felismeri a különböző bőr és köröm elváltozásokat a lábon, szakszerűen el tudja végezni azok kezelését, és nem utolsó sorban megfelelő otthoni tanácsokkal tud ellátni téged, mint vendégét. Márpedig ha egy vendég pedikűröshöz fordul sok esetben el lehet kerülni egy orvosi/sebészeti beavatkozást a lábon, és a szakavatott szemek felismerik azokat az eseteket is, amikor pont hogy szakorvoshoz kell irányítania a vendégét.

Általában havonta egyszer érdemes felkeresni a pedikűröst, hiszen egy hónap alatt a bőrkeményedések megvastagodnak, a lábkörmök pedig megnőnek.

A benőtt körmök nagyon kellemetlenek és fájdalmasak lehetnek, de szerencsére a legtöbb esetben, mintegy 95%-ban, műtéti beavatkozás nélkül is kezelhetők. Számos módszer létezik a probléma megoldására, például a körömszabályozó, más néven spange használata. Ez az eszköz az erő és az erőkar elvén alapul, és segít abban, hogy a köröm a megfelelő irányban növekedjen, ezzel megelőzve a benövést.

 

A pedikűröshöz való felkészüléshez kövesd ezeket a lépéseket:

Keress információt a pedikűrösről: Ha még nem jártál nála, érdemes előre tájékozódni a pedikűrös szakmai hátteréről és tapasztalatáról. Keresd meg az interneten vagy a hivatalos weboldalán, hogy milyen szolgáltatásokat nyújt, és mennyibe kerülnek általában a kezelések. Ez segít abban, hogy megtaláld a legjobb szolgáltatást nyújtó pedikűröst

  1. Távolítsd el a régi körömlakkot: Ez segít a pedikűrösnek, hogy könnyebben dolgozhasson a lábaddal.
  2. Ne vidd magaddal a lábápolásra szánt termékeket: A szakember saját eszközöket és termékeket használ majd a kezelés során.
  3. Viselj kényelmes ruházatot: Ez segít abban, hogy a kezelés során kényelmesen érezd magad.
Oszd meg, hogy mások is értesülhessenek: