Közel 7 500 000 forintos támogatást adott át az Auchan Magyarország a csömöri Emberbarát Alapítványnak

Civil szervezetek támogatásával és színes családi programokkal ünnepelte országszerte a Szolidaritás Napját az Auchan október 5-én. Az áruházlánc csömöri áruháza ezen a napon adta át ünnepélyes keretek között adományát az Emberbarát Alapítvány „Józan szenvedélybetegek sütőipari munkás képzése” című kezdeményezésének, amely az Auchan az Ifjúságért Alapítvány „Együtt az Ifjúságért” pályázatán, 2016-ban 24 000 eurós támogatást nyert el. Az alapítvány idén összesen 170 000 eurót, vagyis több mint 50 millió forintot osztott szét országszerte 20 nyertes civil szervezet között.

Az Auchan áruházlánc alapítványa, az Auchan az Ifjúságért Alapítvány minden évben országszerte pályázatot hirdet civil szervezetek számára, hogy támogatásával kiemelten fontos társadalmi projektek valósulhassanak meg. A 20. születésnapját ünneplő alapítvány „Együtt az Ifjúságért” pályázatának nyertes helyi projektje idén az Emberbarát Alapítvány „Józan szenvedélybetegek sütőipari munkás képzése” című kezdeményezése, amelynek célja szenvedélybeteg fiatalok kigyógyítása betegségükből és piacképes, a társadalmi visszaintegrálódást segítő szakma elsajátításának biztosítása számukra, mellyel piacképes pék szakmunkás végzettséget kapnak. A civil szervezet két éven keresztül évente 12 000 eurós támogatást nyert el, összesen 24 000 eurót.

Kiemelkedően magas támogatási összeg 2016-ban
Az Auchan az Ifjúságért 2016-ban megduplázta éves támogatásának összegét, így idén összesen 170 000 eurót, vagyis több mint 50 millió forintot ajánlott fel a magyarországi nyertes projekteknek. Az alapítvány szakmai zsűrije minden évben olyan szervezeteket karol fel, amelyek a helyi közösségek számára kiemelten fontos társadalmi projekteket valósítanak meg. A pályázat keretében a vállalat mind a 19 áruháza és központi irodája évről évre maga választja ki a támogatott helyi kezdeményezéseket. Így a 19 áruház 20 kedvezményezettje idén is rendkívül sokszínű területekről került ki, a nyertes civil szervezetekről és a támogatott projektekről a lenti táblázatban találhatóak részletes információk.

2016-10-06_15h37_50

Az Auchan az Ifjúságért Alapítvány pályázatán támogatást elnyert 20 civil szervezet és projektje

Civil szervezetek kiállítása és színes családi programok

A Szolidaritás Napján a támogatott Emberbarát Alapítvány ünneplésének a vásárlók és a dolgozók is részesei lehettek, akik egy kiállítás keretében képeken keresztül ismerhették meg az Auchan az Ifjúságért Alapítvány idei nyertes civil szervezetének tevékenységét és céljait, valamint az idei és előző évek nyertes projektjeit is. Mindezek mellett a vásárlók különféle szórakoztató családi programokon, sport- és csapatjátékokon is részt vehettek az esélyegyenlőség jegyében

 

Oszd meg, hogy mások is értesülhessenek: