Legkapósabbak az 50 négyzetméter alatti, felújított lakások

Budapesten 73 százalékkal nagyobb az esélye egy eladásra kínált lakás értékesítésének, mint vidéken, egy lakáson másfélszer könnyebb továbbadni, mint egy családi házon, a legkapósabbak az 50 négyzetméter alatti, felújított lakások – állapította meg az Otthontérkép ingatlankereső portál legújabb elemzésében.

Az MTI-hez eljuttatott közleményük szerint, saját adataik alapján a használt lakást vásárlók 30-40 százaléka befektetési céllal vesz lakást. Ebben a körben legkeresettebb a kisebb alapterületű, felújított lakás, amelyeken ma 7-10 százalékos hozamot lehet elérni.

Országos átlagban minden 6 eladásra kínált lakásból egy kel el. Legjobb helyzetben a fővárosi eladók vannak, Budapesten ugyanis három kínálatra jut egy eladás. E tekintetben nincs különbség az új és a használt lakások között.

Szintén az országos átlag szerint egy lakást másfélszer könnyebb eladni, mint egy családi házat. Az eladás valószínűsége arányosan csökken az alapterület növekedésével. Például az 50 négyzetméter alatti lakások – az átlaghoz mérten – 75 százalékkal nagyobb eséllyel találnak új tulajdonost. A 180 négyzetméternél nagyobb lakások viszont – szintén az átlaghoz képest – 50 százalékkal rosszabb eséllyel indulnak az értékesítésben.

2015. december 10.

Oszd meg, hogy mások is értesülhessenek: