Már működik Mogyoródon a csúcstechnológiás filmpark

Néhány éve viccesen Mogyiwood néven emlegettük a Mogyoród határában épült filmstúdiót, amely már akkor is különlegességnek számított. Az elmúlt időszakban látványos fejlődést tapasztalhattunk a környezetében, az 50 hektáros területen Astra Filmland néven csúcstechnológiájú filmpark épül, amelynek egy része már kész, de tovább terjeszkedik a „filmbirodalom”.

Hazánkat már felfedezte a filmvilág (Én, a kém, Die Hard 5, A kém stb.), de várhatóan a jövőben még jobban középpontba kerülünk, hiszen Európa egyik legnagyobb filmgyártói kapacitása lesz itt elérhető.

Koroknyai Róbert fejlesztési igazgatóhelyettes avatja be a Hírnök olvasóit, hogy áll a fejlesztés és mi várható az elkövetkezendő hónapokban.

– A korábbi három műterem mellet már két új is működik, plusz a fűthető, 20×10-es 6 méter mély medence, amely ideális helyszín hajós, illetve víz alatti jelenetek forgatásához. Hamarosan két újabb is benépesül, illetve a kiszolgáló részek is itt lesznek, hiszen a díszletek elkészítése is helyben fog történni. További tervek is vannak a bővítésre, amelyek folyamatosan kerülnek kialakításra. Reményeink szerint, egy olyan komplexum épül ki, amely nem csak a legmodernebb technikát és a különleges helyszíneket biztosítja, de a teljes háttérellátást is, a díszletektől a napi bevásárlásig, akár az oktatás lehetőségének megteremtésével.

– Mennyien dolgoznak most, illetve milyen munkaerőkre lesz szükség a jövőben, kiemelten a sokakat érdeklő statiszta lehetőségekről?

– A filmstúdió önmagában egy tér, amely helyet ad a forgatásokhoz, így összesen 10 embert foglalkoztat. A bérlők népesítik be és hozzák magukkal az éppen aktuális forgatáshoz szükséges eszközöket, személyzetet. Lesznek rövidebb forgatások, de hónapokig tartóak is. Bizonyosan szükség lesz alkalmi munkásokra és statisztákra, amit általában az ügynökségek intéznek.

– Várhatóan milyen hírességek fognak Mogyoródra érkezni?

– Forgatások lesznek bőségesen, hiszen az év végéig le van kötve a kapacitás és valóban nem lesz hiány hírességekből sem, de ezt az éppen aktuális filmek készítői fogják majd nagydobra verni, vagy titokban tartani.

Meggyesi Gyula

Oszd meg, hogy mások is értesülhessenek: