Más lett a világ…

Néhány nap alatt összeomlott a világ, de nem szabad feladni, hiszen az élet megy tovább és arra kell koncentrálni, hogy rajtunk múlik a folytatás. Igaz, sok területen másképp lesz, hiszen át- és visszarendeződik szinte minden. Munkahelyek álltak le, amelyekből sok meg is szűnik, de remélhetően többségében újraindulnak. Hihetetlen, hogy néhány hete a legtöbb vállalkozás munkaerő hiánnyal küzdött, most pedig munkahelyek szűnnek meg…
Rengeteg velejárója van az új helyzetnek, hiszen például nagyon sok külföldön dolgozó ember tért vissza a hazájába más országokból, ahol most a saját állampolgárok lettek fontosabbak. A föld rohamos szennyezése jelentősen lelassult, sőt – mint az lapunkban is olvasható – „drasztikusan csökken a légszennyezettség”, de sorolhatnám tovább. Az emberek sokkal jobban odafigyelnek egymásra, az idősekre, rászorulókra. Azt látni, hogy megmozdult az ország és az emberek segítenek, ahol szükséges, jobban odafigyelnek egymásra. A magyar ember mindig is találékony volt, amit bizonyít, hogy azonnal elkezdtek a kis- és nagy varrodák szájmaszkot gyártani és a híradásokból megtudhattuk, hogyan ké­szí­tenek pálinkából fertőtlenítőszert.
Most az egészségügy központi figyelmet kapott. Számomra a doktorok munkája mindig is nagyra becsült volt, hiszen a háziorvosoktól a szakorvosokig fantasztikus dolog az emberek gyógyítása. A nővérek munkája is csodálatraméltó, hiszen az általuk nyújtott segítségen túl, a gyógyítás folyamatában jelentős szerepük van nekik is, ami sok esetben igen komoly kihívást jelent. Szerencsésnek mondhatom magam, hiszen tizenéves koromban vakbél- és mandulavesztés volt eddigi életem legnagyobb betegsége. Háziorvoshoz pedig jogosítványhosszabbítások alkalmával mentem eddig. Édesapám betegsége által viszont rengeteg tapasztalatot szereztem, amelyek többségében jók voltak, de sajnos, volt negatív is.
A jövőt nehéz előrelátni, hiszen minden attól függ, mennyire gyorsul fel, illetve meddig tart a járvány, mert az újraépítést csak akkor tudjuk kezdeni, ha az alap stabil lesz, vagyis vége ennek a rémálomnak és ismét biztonságosan élhetjük a mindennapokat. Kétségtelen, ismét mindent újra kell értelmezni, de nagyon fontos, hogy addig se essünk kétségbe, hiszen azzal nem csak magunknak ártunk, de környezetünkre is átragad. Lapunk és honlapunk, továbbra is a kiemelten érdekes, pozitív, szórakoztató és vidám tartalmat részesíti előnyben, hiszen ezzel is kicsit hozzájárulunk sok ember kikapcsolódásához és már megérte, ha néhány olvasónknak kellemes perceket okozunk. A jelenlegi helyzetet nagyon komolyan kell venni, de vigyázzunk, nehogy túlságosan „belekattanjunk”, mert azzal magunknak és környezetünknek okozhatjuk a legnagyobb kárt.

Meggyesi Gyula

Oszd meg, hogy mások is értesülhessenek: