Szombatig még sok film vár a Titanic-on!

Nagy érdeklődés mellett zajlik Budapesten a Titanic Nemzetközi Filmfesztivál.

A legtöbb nézőt eddig az EX MACHINA című pszicho-thriller, Jafar Panahitól a berlini nagydíjas TAXI, a Julianne Moore-nak Oscar-díjat hozó MEGMARADT ALICE-NEK és az Oscar-díjas botránydoku, a CITIZENFOUR vonzottak. Utóbbiból pótvetítést is szervez a fesztivál 2015. április 17-én 23 órakor a Puskinba, az A38, a Toldi és az Örökmozgó programja különleges zenés dokumentumfilmeket kínál szombatig a fesztivál, és két versenyfilmes rendezővel is találkozat még a közönség.Az eddigi legnépszerűbb filmek még egy-egy vetítésen láthatóak lesznek a szombat estig tartó fesztiválon.

A MEGMARADT ALICE-NEK (Still Alice) – mely Magyarországon kizárólag a Titanic programjában szerepel – pénteken az Urániában 20:45-kor, a különleges körülmények között forgatott berlini nagydíjas Jafar Panahi-film, a TAXI szombaton 19:00-kor a Toldi moziban tekinthető meg. Vendégünk lesz a versenyben futó FIDELIO – ALICE UTAZÁSA rendezője, Lucie Borleteau csütörtök este az Urániában, és pénteken a 16:15-kor vetítendő versenyfilm, az UNDERDOG után Ronnie Sandahl rendezővel találkozhat a közönség a Puskinban.

Hatalmas az érdeklődés a CIZITZENFOUR iránt, ezért a Puskinban április 17-én még egyszer, 23:00-kor is látható lesz a film, s jegyek már vásárolhatók a pótvetítésre. Laura Poitras Oscar-díjas dokumentumfilmje az amerikai kormány lehallgatási botrányát felfedő Edward Snowden történetét mutatja be. A CIZITZENFOUR péntek 20 órás vetítése után Maróy Ákos, az Átlátszó.hu társalapítója Vágvölgyi B. András filmrendező beszélgetnek a Puskin moziban a Snowden-ügyről, és a 9/11 utáni Egyesült Államok music_iamthorés a nyilvánosság aktuális kérdéseiről.

Különleges zenés dokumentumfilmeket kínál a Zene mindenkinek szekció, melynek filmjei még az A38, a Toldi és az Örökmozgó programjában lesznek láthatók a Titanicon. A dán-grönlandi SUMÉ – A FORRADALOM HANGJA egy grönlandi rockbandáról szól, melynek 1973-ban megjelent albuma indította el a szigetország függetlenségi harcát. A ROCK’N’ROLL KAMBODZSA az ötvenes-hetvenes évek tragikus történetét dolgozza fel. Az ÉN, THOR (I am Thor) Ryan Wise 15 évig készült dokumentumfilmje egy kanadai testépítőből lett metál énekes és B-horror filmsztár karrierjéről.

 

A fesztivál teljes programja a http://www.titanicfilmfest.hu oldalon érhető el. Jegyek 1100 forintos vásárolhatók. Öt vagy több jegy vétele esetén kedvezményes 900 Ft-os áron válthatóak a jegyek.