Megújult a rendőrségi útinformációs rendszer

Töltse le és fedezze fel a RUTIN okostelefon-alkalmazás legújabb verzióját, amiben kizárólag a hivatalos szervek valós útinformációi jelennek meg – biztat az ORFK Kommunikációs Szolgálata a rendőrség hivatalos honlapján. Az applikáció saját navigációs modulja elkerüli a lezárásokat az útvonaltervezéskor, ezzel is segít megtalálni az ideális útvonalat.

Az úton lévőket segítő rendőrségi applikáció, a RUTIN új verziója a Google Play és App Store online áruházakból ingyenesen letölthető. (Androidos eszközökhöz már most is elérhető, iOS platformra hamarosan érkezik a frissített app.) A közlekedőket arra biztatják, hogy próbálják ki és használják az okostelefon-alkalmazást. A megújítása során a RUTIN adatforrásai és funkciói is bővültek:

– a rendőrség baleseti értesítései mellett immáron megjelennek

– a Budapesti Közlekedési Központ

– és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. forgalomkorlátozási információi,

– továbbá mindezen adatok beépülnek az újonnan fejlesztett navigációs modulba is,

– amely az útvonal tervezésekor figyelembe veszi, elkerüli az útlezárásokat.

Az applikáció kizárólag a hivatalos szervektől származó, valós információkra épít, nem tartalmaz felhasználói jelzéseket. A különböző forgalmirend-változásokról, forgalomkorlátozásokról, fél-, vagy egészpályás útlezárásokról többféle módon is tájékozódhatunk: megtekinthetjük azokat egyszerű térképnézetben, vagy kiválaszthatjuk, hogy milyen típusú eseményekről érkezzenek majd a jövőben push üzenetek a telefonra. Ekkor megadhatjuk azt is, hogy mely megyéről, autópályáról, vagy az aktuális pozíciójához mérten hány kilométer sugarú területről szeretnénk értesítéseket kapni. A személyre szabhatóság abban is fejlődött, hogy a navigáció használatakor elmenthetjük kedvenc útvonalainkat, amelyekre szintén beállíthatunk forgalmi figyelmeztetéseket.

A megjelenített eseménytípusok piktogramjai

A korábbi RUTIN-t 2015 augusztusában mutatták be, s azóta csak kisebb módosításokat végeztek rajta. A megújítására az inNOVA projekt keretében, 5,148 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás által nyílt lehetőség.

Az útinformációk adatforrásai
Oszd meg, hogy mások is értesülhessenek: