Megvásárolták Ausztrália legdrágább lakását

Kínai üzletember vásárolta meg 25 millió ausztrál dollárért (5,3 milliárd forint) Ausztrália legdrágább lakását egy épülőfélben lévő melbourne-i felhőkarcoló tetején.  Ausztrál luxusház  Az ABC tévécsatorna honlapján olvasható beszámoló szerint egy „rendkívül visszahúzódó, de mérhetetlenül gazdag” kínai vállalkozónak sikerült eladni a 800 négyzetméteres penthouse-t a 319 méter magas Australia 108 torony tetején.
A lakást eladó ingatlanügynökség szerint a meg nem nevezett, a világ különböző részei között ingázó üzletember évente három hónapot tölt Victoria állam fővárosában.
A 100. szinten kialakított, üveggel fedett tetőterasszal rendelkező lakásba egy saját üvegfalú liften és egy káprázatos háromszintes lépcsőházon át lehet feljutni a 98. szintről.
Az ügynökség szerint az 5,3 milliárd dollárnak megfelelő összeg nagyon magas ugyan, de „teljesen ésszerű ár” a 800 négyzetméteres tetőtéri lakásért.
A sokak által ellenzett felhőkarcoló 2019-re készül el.
Kína Ausztrália első számú kereskedelmi partnere, az ausztrál lakosság 1,8 százaléka kínai származású.

http://www.abc.net.au/news/2015-04-08/australias-most-expensive-apartment-sells-for-25-million-dollars/6378278

PHOTO: The living area of the penthouse in Australia 108. (Supplied)

PHOTO: An artist’s impression of the 319 metre tall Australia 108 building, approved for construction in Southbank. (Supplied: World Class Land)

 

2015. április 8.

MTI

Oszd meg, hogy mások is értesülhessenek: