Nagydíjas Fixfogsor®

Elnyerte az Érték és Minőség Nagydíjat a Fixfogsor® Protézisrögzítési eljárás, amely azok számára jelenthet megoldást, akiknek teljes protézisre van szükségük. A speciális implantátumos rögzítéssel stabilizált fogsort nem kell ragasztani, így attól sem kell tartani, hogy beszéd közben, vagy bármilyen társasági eseményen kiesik.

Napjainkban a fogászati kezelések terén az implantátumok használata egyre népszerűbb, hiszen a hagyományos eljárásokhoz képest számtalan előnnyel rendelkeznek. Az idősebbeknél viszont problémát jelenthet, amikor a csontok jelentősen leépülnek. A Fixfogsor® Rendelőben továbbfejlesztett speciális implantátumok segítségével történő Fixfogsor® Protézisrögzítési eljárás, többek között erre is megoldást jelenthet. A beavatkozás során a fogsor speciális implantátumok segítségével kerül rögzítésre, így olyan stabilitást ér el, hogy nem kell sem ragasztani, sem attól tartani, hogy kiesik. A módszer több innovációs fejlesztést is tartalmaz, amely elsősorban az implantátumok kialakítását érinti. Ezek az implantátumok kifejezetten ehhez az eljáráshoz kerülnek gyártatásra, a rendelő saját fejlesztései alapján.

Az alkalmazott eljárás 2018-ban elnyerte az Érték és Minőség Nagydíjat, amellyel a kiemelkedő innovációkat és szolgáltatásokat díjazzák. A díj hivatalos Parlamenti átadására 2018. szeptember 11-én került sor ünnepélyes keretek között.

A FIXFOGSOR® Protézisrögzítés lényege az apró, saját fejlesztésű titán implantátum, ami közvetlenül az ínyen keresztül, fájdalom nélkül kerül beillesztésre az állcsontba. Fontos, hogy az implantátum vékonyabb a szokásos beültetéseknél alkalmazottaknál, így olyankor is sikeresen alkalmazható, amikor a normál méretű implantátum behelyezése szóba se jöhet. Alsó fogsor rögzítése esetén 4 darab, felsőnél 6 darab kerül beültetésre, amelyekre az FIXFOGSOR® Rendelő Fogtechnikai laboratóriumában protézis készül.

A kivehető műfogsor rögzítéséről a protézisbe épített mélyedések gondoskodnak, az implantátum gömbformájú vége ezekbe pattan bele a felhelyezésnél, ami biztosítja, hogy a műfogsor stabilan üljön. Rögzítés után kizárt, hogy elmozdul. A fogsort nem kell kivenni még éjszakára sem, viszont továbbra is kivehető és betehető, ami a szájhigiénia és az implantátumok ápolása miatt lehet fontos.

Ha szeretne mindent megtudni a Protézisrögzítésről, akkor az alábbi linken tájékozódhat: http://www.mufogsorrogzites.hu/

Oszd meg, hogy mások is értesülhessenek: