Németországban nyert a Peugeot

Ismerve az európai autóipar erőviszonyait, sosem volt mindegy, mit gondol a német piac egy adott márkáról, egy-egy új gépjárműről, termékről. Ennek fényében a Peugeot 308 sikere a német Car Of The Year (GCOTY) megmérettetésén igazán nagy „szám”. Igaz, a fődíjat még csak a napokban hirdetik ki.

Az új Peugeot 308 a kompakt kategória (25.000 EUR alatti nyitóár) győztese lett, maga mögé utasítva 9 gyártó 11 konkurens modelljét. A zsűri nagyra értékelte a márka „Power of choice” – azaz szabad választást ígérő stratégiáját: a vásárlók benzines, dízel, vagy akár kétféle tölthető hibrid hajtással is megvásárolhatják az új modellt.

A díj odaítélésében nagy szerepet játszott a teljesen digitális és személyre szabható i-Cockpit® vezetőhely és a megnyerő design, mely középpontba helyezi a márka új logóját. Az oroszlános márka új kompakt lejtőshátúja tehát nagy lendülettel indul, elődjéhez hasonlóan, mely a 2014-es Év Autója díjon is nyert például.

A vezetéstámogató rendszerek a legmodernebb technológiát képviselik.  Legyen elég megemlíteni a 360 fokos kamerát, a nagy sebességű ütközésmegelőző rendszert, a pozíció- és sávtartó automatikát, vagy az akár 75 méterre is „ellátó” holttérfigyelő-rendszert. A „Power of choice” stratégiához hűen, a 308-as kétféle, 180 és 225 lóerős plug-in hybrid hajtással, vagy hagyományos benzines és dízelmotorokkal egyaránt elérhető. A kínálat 2023-ban egy 100 százalékban elektromos változattal is bővülni fog.

Sz.Z.A.  

Oszd meg, hogy mások is értesülhessenek: