„Oscar-díjas” úti célok

Az idei Oscar-díjátadó kétségtelenül izgalmas percekkel szolgál majd, már csak a magyar jelölés miatt is. Az elmúlt évben is rengeteg látványos film készült, sokszor zöld vászon használata nélkül; a készítők értenek ahhoz, milyen elképesztő forgatási helyszínekkel lehet fokozni a hatást. A trivago.hu szálláskereső weboldal összeállította ajánlóját filmrajongóknak, olyan különleges úti célokról, melyek egy-egy idei Oscar-jelölt alkotás forgatási helyszínéül szolgáltak.

2016-02-25_15h12_55

Namib-sivatag / Mad Max

2016-02-25_15h13_07
Skellig Michael, Írország / Star Wars 7
Forrás: SkelligIslands.com

Fotók (@SkelligIslands.com):
http://ie1.trivago.com/contentimages/skellig_islands1.jpg
http://ie1.trivago.com/contentimages/skellig_islands2.jpg
http://ie1.trivago.com/contentimages/skellig_islands3.jpg
http://ie1.trivago.com/contentimages/skellig_islands4.jpg
http://ie1.trivago.com/contentimages/skellig_islands5.jpg

Az Írország nyugati részén található Skellig Michael, a két Skellig-sziget közül a nagyobbik, 6 évszázadon keresztül szolgált az ír keresztény szerzetesek központjául. Lakóinak száma sosem volt túl nagy, mára pedig senki sem él a szigeten. A csodás környezet mellett különlegességét a kolostor, a sziklafalhoz épített kőkunyhók és az idevezető 600 lépcsőfok adja. A sziget 1996 óta a Világörökség része, nem meglepő, hogy a turistákat egyre nagyobb számban vonzza. Ezen pedig csak lendített az a tény, hogy a hely feltűnik az öt jelölést kapott Star Wars 7 végső jelenetében.

Szállásajánló: Beach Cove B&B

2016-02-25_15h13_22

Rum vádi, Jordánia / Mentőexpedíció

Forrás: Jordan Tourism Board

Fotók (@Jordan Tourism Board):
http://ie1.trivago.com/contentimages/wadirum1.png
http://ie1.trivago.com/contentimages/wadirum2.png
http://ie1.trivago.com/contentimages/wadirum3.png
http://ie1.trivago.com/contentimages/wadirum4.png

A Mentőexpedíció című filmben Matt Damonnak egyedül kell megbírkóznia a marsi körülményekkel, és a kissé sivár, ám lenyűgöző környezet cseppet sem kárpótolja – ellentétben azzal, aki ellátogat a vörös bolygót ábrázoló felvételek valós helyszínére, a jordán Rum vádi területére. Az ország legnagyobb aszóvölgye, vagyis sivatagi, kiszáradt folyómedre az UNESCO Világörökség része, egyben kedvelt turisztikai látványosság. Területén néhány kulturális emlék – ókori sziklafeliratok és egy templomrom – is megtalálható. A vádi ezenfelül különféle programokkal, tevegeléssel, valamint hőlégballonos kirándulással várja az idelátogatókat.

Szállásajánló: Wadi Rum Night Luxury Camp

2016-02-25_15h13_31

Ushuaia, Argentína / A visszatérő

Forrás: Tierra del Fuego Tourism Board / Martin Gunter

Fotók (@Tierra del Fuego Tourism Board / Martin Gunter):
http://ie1.trivago.com/contentimages/ushuaia1.jpg http://ie1.trivago.com/contentimages/ushuaia2.jpg
http://ie1.trivago.com/contentimages/ushuaia3.jpg
http://ie1.trivago.com/contentimages/ushuaia4.jpg

Ushuaia szinte szó szerint a világ végén található, ez ugyanis a Föld legdélibb települése, az argentin Tűzföld központja. A környék mondhatni tökéletes forgatási helyszínként szolgált A visszatérő stábjának és Leonardo diCaprio szenvedésének, hiszen minden rendelkezésre áll ahhoz, hogy igazán életszerű legyen a túlélésért folytatott küzdelem: havas hegyek, gleccserek, erdőségek, tavak, folyók, vízesések váltják egymást. Ebben rejlik persze Tűzföld különlegessége is; a szigetvilág zord szépsége évről évre egyre több látogatót vonz.

Szállásajánló: Los Ñires

2016-02-25_15h13_42

Telluride, Colorado, USA / Aljas nyolcas

Forrás: Visit Telluride / Ryan Bonneau

Fotók (@Visit Telluride / Ryan Bonneau):
http://ie1.trivago.com/contentimages/telluride1.jpg
http://ie1.trivago.com/contentimages/telluride2.jpg   http://ie1.trivago.com/contentimages/telluride3.jpg
http://ie1.trivago.com/contentimages/telluride4.jpg

A Colorado állambeli Telluride Quentin Tarantino legújabb, rendezőként jegyzett munkája, az Aljas nyolcas egyik forgatási helyszínéül szolgált. Nem véletlenül, hiszen a város és környéke még mindig őrzi a western stílusjegyeket. A turisták azonban nem csupán az egyedülálló atmoszféra, hanem a gyönyörű környezet miatt is kedvelik; nyáron szinte minden hétvégén fesztiválok és kirándulási lehetőségek, télen pedig hófödte hegycsúcsok várják a kikapcsolódni, síelni vágyó vendégeket.

Szállásajánló: The Ouray Main Street Inn

2016-02-25_15h13_50

Namib-sivatag / Mad Max
Forrás: Namibia Tourism Board

Fotók (@Namibia Tourism Board):
http://ie1.trivago.com/contentimages/namibdesert1.png
http://ie1.trivago.com/contentimages/namibdesert2.png
http://ie1.trivago.com/contentimages/namibdesert3.png
http://ie1.trivago.com/contentimages/namibdesert4.png

A Namib-sivatag Dél-Afrika nyugati partvidékén található, területe majdnem akkora, mint hazánké. Aki látta a Mad Max – A harag útja című filmet, melyet 8 hónapon keresztül forgattak itt, az többé-kevésbé valósághű képet kap arról, milyen ez a végtelen pusztaság: egyszerre lenyűgöző és ijesztő, kopár és színekkel teli. A kalandvágyó turisták számára kitűnő úti cél lehet; sokan egy szafarin fedezik fel a dűnék világát, de Swakopmund településén lehetőség van hőlégballonos kirándulásra, quadozásra, búvárkodásra is.

Szállásajánló: Gecko Ridge Guesthouse

2016-02-25_15h13_59
Valldal (Norvégia) / Ex Machina

Forrás: Juvet Hotel

Fotók (@Juvet Hotel):
http://ie1.trivago.com/contentimages/valldal1.png
http://ie1.trivago.com/contentimages/valldal2.png
http://ie1.trivago.com/contentimages/valldal3.png
http://ie1.trivago.com/contentimages/valldal4.png
http://ie1.trivago.com/contentimages/valldal5.jpg

Valldal egy völgy és egyben egy település neve, mely Norvégiában egy fjord mellett terül el. Itt fekszik a Juvet Landscape Hotel, egy meredek töltésen, nyírfák, fenyők és ősrégi sziklák között. Ebben a környezetben, és konkrétan a hotel falai között forgatták az Ex Machina néhány emlékezetes jelenetét. A filmkészítők egész Európát átfésülték, míg megtalálták a megfelelő helyet, ami a filmben egyébként egy alaszkai helyszínt jelenít meg. A völgy és maga a hotel persze nemcsak robotot alkotó zseniknek jó választás, hanem kitűnő úti cél azok számára is, akik egy csendes rejtekhelyet keresnek a távoli vadonban.

Szállásajánló: Hesthaug Gard

A trivagóról

A 9 éve indított trivago a világ legnagyobb szálláskeresőjeként naponta több mint 1 millió szálláshelyet hasonlít össze több mint 250 különböző foglalási oldalról. Minden hónapban 120 millió felhasználó választja a trivagót mint kiindulópontot utazásuk megtervezésénél. A metakereső 180 millió szállásértékeléssel és 14 millió fotóval segíti őket, hogy megtalálják a számukra ideális szállást a lehető legalacsonyabb áron.

Ez a közlemény szerzői jogvédelem alatt áll és kizárólag a www.trivago.hu weboldalra hivatkozva publikálható. Iratkozzon fel a trivago közleményekre az eszter.hermann@trivago.com e-mail címen.

Oszd meg, hogy mások is értesülhessenek: