Pénzkereset, ami hozzájárul a gyógyításhoz, kezelésekhez

Mi az a vérplazma és miben segíthet – Olvasóink folyamatosan találkozhatnak lapunkban a Plazma Csepel felhívásával, illetve hirdetésével, amelynek érdekessége, hogy egy olyan pénzkereseti lehetőséget ajánlanak, amely sok embernek segítséget jelent, hiszen a plazmadonor számos betegség gyógyításához, valamint kezeléséhez járulhat hozzá. Ezúttal partnerünktől egy kis plusz információt kértünk, hogy megoszthassuk olvasóinkkal, miben segíthet a vérplazma.

Plazma a vér folyékony össze­tevője, több mint 50 %-a plazma. A vérplazmának 90%-a víz, 2%-a zsír, ásványianyagok, hormonok, 8%-a fehérje. Gyógyszergyártási szempontból, immunglobinok (antitestek) és 8-9-es véralvadási faktor.
A vérplazmából különböző gyógyszereket készítenek, például immunhiányos és vérzékeny betegek számára.
Im­mun­hiány: a szervezet ke­vés­/egyáltalán nem termel antitesteket, így a fertőzésekből ne­he­zen gyógyul, illetve sűrűn megbetegszik. Itt a plazmakészítmény a hiányzó antitesteket pótolja.
Vérzékenység: a szervezetből részben, vagy teljesen hiányoznak bizonyos véralvadási faktorok, így a véralvadás folyamata nem megfelelő módon történik. Itt a készítmény a faktorok pótlásáért felel. A vérkészítményekre rászoruló állapotok általában öröklött/veleszületett betegségek, amik végig kísérik a betegek egész életét, csak ezekkel a gyógyszerekkel tudnak teljes életet élni.
A folyamatos gyógyszerellátáshoz, folyamatos plazma szükséges, így a plazmadonorok segítségére nagy szükség van. Magyarországon körülbelül ezer hemofíliás beteg van és 50 ezer olyan betegségben szenvedő, akik rászorulnak a vérplazmából előállított gyógy­szerekre, amik a teljes, normális életminőséget biztosítják számukra. A vérzékeny betegek éves gyógyszeradagjaihoz több, mint 500 ezer, az immunhiányos betegek éves gyógyszeradagjaihoz pedig kö­rülbelül 40 ezer plazmára van szükség.
A vérplazma nem állítható elő mesterségesen, így érezhető a folyamatos plazmaadás fontossága! FONTOS A BIZTONSÁG ÉS AZ EGÉSZSÉG! A ferezis során a plazmaadók egészsége is fontos szempont.
Akkor lehet valaki plazmadonor, ha 18 és 60 év között van, illetve legalább 50 kg, plazmaadáshoz megfelelő és egészséges vénával. Évente maximum 45 alkalommal le­het plazmát adni és hetente legfeljebb 2 alkalommal, mi­vel a plazma 3 naponta újratermelődik.
Ezért költségtérítés jár, ezenfelül rendszeres orvosi és laboratóriumi vizsgálatokat is biztosítunk.
Minden 5. alkalommal összfehérje kontroll és minden 15. alkalommal teljes vérképet is nézünk.

Oszd meg, hogy mások is értesülhessenek: