Perelnek a hibás csomagolás miatt teherbe esett nők

Hibás csomagolású fogamzásgátló tablettát szedett az a 113 amerikai nő, akik terveik ellenére várandósak lettek, ezért beperelték a gyártót. Az érintettek csoportos kártérítési pert indítottak a múlt héten Pennsylvania állam bíróságán a Qualitest Pharmaceuticals ellen, melyet azzal vádolnak, hogy 2011-ben hibás fogamzásgátlót forgalmazott, ezzel 26 államban 113 nem várt terhességet idézett elő – adta hírül a CBS News portál.
gyogyszer_fogamzasgatloA gyógyszergyár nyolc különböző fogamzásgátló tablettát hívott vissza, miután felfedezték, hogy a dobozban a pirulák sorrendje felcserélődött, így azon a héten, amikor hormontartalmú gyógyszert kellett volna szedni, az érintettek hatóanyag nélkülit vettek be, tehát semmivel sem csökkentették a fogamzás esélyét.
A nők dollármilliókat követelnek kártérítésként, esetenként a nem tervezett várandósságból született gyerekek felnevelésének teljes költségét.
Cindy Pearson, a National Women’s Health Network vezetője elmondta, nemzedékek óta bíznak a nők abban, hogy a gyógyszertárban vett tabletták a levélen a megfelelő sorrendben helyezkednek el.
“Ha a gyártó ezt összekeveri, akkor helyre kell hoznia a hibát” – vélekedett Pearson, aki szerint nem lesz könnyű megnyerni a pert, mert nehéz bizonyítani, hogy a hiba miatt estek teherbe az érintettek.

www.cbsnews.com
2015. november 13.

MTI

Oszd meg, hogy mások is értesülhessenek: