Peugeot: 2021 a rekordok éve?!

Kiválóan indította az évet a Peugeot: a márkák eladási rangsorában és a legnépszerűbb személyautók között egyaránt a második helyen áll, s városi crossovere a legkeresettebb szabadidőjármű lett januárban a kontinensen.

 Sikeresnek mondhatja 2020-as évét a Peugeot, mivel szinte minden régióban jobban teljesített a piaci átlagnál, így legfontosabb értékesítési területein növelni tudta piaci részesedését. A siker két fontos tényezője a márka két új típusa: a 208-as városi kisautó, és a 2008-as B-SUV. Mindezt – már a 2021-es évre vetítve is – igazolja a JATO Dynamics statisztikája: noha a márka eladásait az új 208-as vezeti, a 2008-as testvérmodell volt az, amelyik rekordokat ért el januárban. A crossover 78 százalékkal növelte eladásait azon a piacon, amely átlagosan 26 % mínuszban zárta az esztendő első hónapját.

A Peugeot 2008-asa nem csak saját méretosztályában nem talált legyőzőre, de a nagyobb szabadidőjárművek között is nyerő modellnek bizonyult eddig. A modell tavaly október óta folyamatosan ott volt a piac tíz legnépszerűbb típusa, illetve három legnépszerűbb szabadidőjárműve között. A sikerhez hozzájárul az e-2008 tisztán elektromos változata is.

Az adatok azt mutatják, hogy 2020 decemberében csaknem négyszer akkora volt az elektromos járművek piaci részesedése Európában (24%), mint egy évvel korábban (6,3%), s azok a modellek tudtak – és tudnak ma is – érdemi sikereket elérni, amelyek rendelkeznek tisztán elektromos vagy plug-in hibrid hajtáslánccal is. Így van ezzel a Peugeot 2008 „fivére”, a 208 városi kisautó is, amely januárban az abszolút ranglista második helyén nyitotta az újévet. Ugyanez volt a helyzet a Peugeot egészével is, amely az összeladások 7,3 százalékát megszerezve a második legkeresettebb márkának bizonyult az öreg kontinensen.

Sz. Z. A.

Oszd meg, hogy mások is értesülhessenek: