Peugeot: világpremierek és sztárparádé Párizsban

A Párizsi Autószalonon a Peugeot nem bíz semmit a véletlenre. 2022. október 18-án a rajongókat a Peugeot 9X8 pilótái, Jean-Eric Vergne, Paul di Resta és Mikkel Jense fogadják. Egy nappal később a rögbi megszállottjai árasztják el majd az oroszlános autómárka standját, ugyanis a Stade Toulousain megtermett legényei népszerűsítik az 1896-ban Sochaux-ban alapított gall óriást. Október 20-án Diane Leyre, 2022 francia szépségkirálynője lép „színre” Párizsban. Nem mellesleg, 3 világpremierrel szolgál a Peugeot!

A Porte De Versailles melletti vásárközpontban – négy év elmaradás után – 2022-ben nagy hacacáréra, látványos kocsimustrára várják az autózás szerelmeseit, no és a potenciális vásárlókat. A 4-es csarnokban található 900 m²-es standon, amely a Peugeot új arculatának jegyében született, egy hatalmas átlátszó gömb segítségével minden irányból megcsodálhatja a publikum az új Peugeot 408-ast. Az e-208 továbbfejlesztett elektromos hajtáslánccal érkezik, ami egyszerre nyújt 15%-kal nagyobb teljesítményt és 10,5%-kal nagyobb hatótávolságot. A gallok az elektromos, 112 Km hatótávolsággal bíró, új e-Streetzone robogót is kiállítják.

A versenyautók kedvelői szintén találnak maguknak elektrifikált „csemegét”: a 9X8 Hybrid Hypercar képében. A 360 lóerős 508 PSE hibrid modellt ugyanaz a mérnökcsapat alkotta, mint ezt a gépsárkányt! A 3-as csarnokban fellehető, a hidrogén üzemanyagcellás technológiának dedikált standon pedig ott „figyel” majd a Peugeot E-EXPERT Hydrogen, mellyel tesztköröket is lehet tenni.

Az említett 408-asról még annyit, hogy a tervezők egy, a kompakt kategória csúcsára pozícionált fastback karosszériát alkottak, ami egyedülálló portéka. Azon kívül, hogy a kocsi megőrizte a tradicionális nagymacskaszerű megjelenést és eleganciát, a mérnöki tervezés középpontjában a hatékonyság és az intelligens elektrifikáció állt. Kétféle tölthető hibrid motorizációval lesz elérhető (180 LE és 225 LE), amelyek a legmodernebb technológiát állítják az intenzív vezetési élmény szolgálatába.

Sz.Z.A.

 

Oszd meg, hogy mások is értesülhessenek: