Rangos teniszversenyek Budapesten

Alighogy Babos Tímea, Mladenovic oldalán, megnyerte az Ausztrál Opent, ezzel belépve a Grand Slam nyertes magyarok nem túl népes (mindössze öten vannak) táborába, alighogy szintén Timi a Rod Laver Arénában vegyes párosban is döntőzött, no és alig néhány nappal azután, hogy Fucsovics a nyolcaddöntőig menetelt Melbourne-ben, ahol csak Roger Federer tudta őt megállítani, Budapesten várnak ránk – és rájuk – rangos tornák.

Az idei versenynaptár első nagy hazai viadalára a BOK Csarnokban kerül sor. A Hungarian Challenger Open nyitónapja: február harmadika. A zárónap: 2018. február 11. Fucsovics indul, ő a verseny egyik legnagyobb esélyese. Ámbár nem lesz könnyű dolga, hiszen pályára lép 2017 magyar bajnoka, Piros Zsombor és 2016 magyar bajnoka, Balázs Attila is. Versenyzik Valkusz Máté, Borsos Gábor, Nagy Péter, a külföldi játékosok közül a #NextGen generáció két alakja, a a 21 éves svéd Elias Ymer és a 17 éves kanadai Felix Auger-Aliassime is. Utóbbi a legfiatalabb játékos, aki valaha meccset nyert ATP Challenger torna főtábláján és fiatal kora ellenére már két Challenger tornagyőzelemmel rendelkezik! De nevezett a pesti versenyre Vasek Pospisil, Quentin Halys, Uladzimir Ignatik és Jürgen Zopp is.

Február 18-25. között a tavaly is igen magas színvonalú Hungarian Ladies Open következik (helyszín ismét a BOK Csarnok) – Babossal! Összesen öt Top 40-es versenyző utazik Budapestre. Pályára lép 2016 világbajnoka, Dominika Cibulkova, a tavalyi wimbledoni elődöntős Magdalena Rybarikova is, valamint Shuai Zhang, Soroana Cirstea és Timea Bacsinszky.

Rybarikova igazi keménypályás játékos, négy WTA tornagyőzelmet szerzett eddig karrierje során, ebből hármat kemény pályán, legutóbb 2013-ban, de további három döntőjét is mind ezen a borításon érte el. Budapestről szép emlékei lehetnek, hiszen 2012-ben párosban megnyerte a budapesti WTA versenyt, mely eddigi egyetlen páros tornagyőzelme.

Dominika Cibulkova nyolc egyéni és egy páros WTA tornagyőzelemmel rendelkezik, a legkiemelkedőbb eredménye egyértelműen a 2016-os WTA világbajnokság megnyerése volt. Kétszer is le tudta győzni az épp aktuális világelsőt, 2011-ben például az Australian Open 2018-as bajnokát, Caroline Wozniackit.

Szabó Zoltán Attila

2018. 01. 29. 

 

Oszd meg, hogy mások is értesülhessenek: