Sok a hiányszakma

Tanulni sosem késő. Mi több! Egy életen át szükséges. Ha valaki már nem érzi jól magát szakmájában, esetleg nem talál megfelelő munkát érdemes újat keresnie. Ehhez pedig új ismeretekre kell szert tennie, akár OKJ-s tanfolyamon.

Pályaválasztási szakemberek rendszeresen felhívják a figyelmet, hogy nem szabad csak azért egy bizonyos szakmát választani, mert a statisztikai adatok szerint éppen az adott területen kínálják a legtöbb állást, mint ahogy önmagában azért sem érdemes egy adott munkára jelentkezni, mert éppen nem találunk jobbat. Természetesen a „szükség nagy úr”, de amennyiben megtehetjük válogassunk. Figyelembe kell vennünk, hogy mi magunk mely területeken dolgoznánk szívesen, és ennek megfelelően szükséges utána járni, hol kínálkozik számunkra lehetőség. Ezt akár lapunkból is megtudhatják, hiszen számtalan álláshirdetést közlünk, de tanfolyamkínálatunk is bőségesen nyújt lehetőséget, hogy bárki megtalálhatja a számára leginkább megfelelőt.
Az Eduline.hu adatai szerint Pest megyében 2015-ben a hiányszakmák a következők: asztalos, elektronikai műszerész, gépi forgácsoló, húsipari termékgyártó, ipari gépész, kőműves és hidegburkoló, női szabó, pék, szociális gondozó és ápoló, villanyszerelő, víz-, csatorna- és közmű- rendszerszerelő, gazda. Emellett a hírek is gyakran kiemelték az elmúlt időszakban, hogy a vendéglátó-ipari vállalkozók is panaszkodnak a munkaerőhiány miatt, ugyanis nincs elég szakács és pincér.
Ha ezeket figyelembe veszszük, máris felismerhetjük, mely tanfolyamra érdemes beiratkoznunk. Ha mégis maradnak kétségeink, szinte valamennyi szakma képviselőivel felvehetjük a kapcsolatot az internetes fórumokon, akik szívesen és őszintén elárulják egy adott szakma előnyeit és hátrányait.
Azt mindenféleképpen figyelembe kell venni, hogy szakmát – jó esetben – egy éltre választunk, ezért ne az adott élethelyzetünk szerint hozzuk meg döntésünket, hanem vázoljuk fel, hogy saját képességeink ismeretében mely területen építhetjük fel a legkomolyabb karriert.

Oszd meg, hogy mások is értesülhessenek: