Sony-hackertámadás – Elérhetővé tette készülő új albumának néhány dalát Madonna

Elérhetővé tette az interneten készülő új albumának néhány dalát Madonna a Sony Pictures nevű amerikai vállalatot ért hackertámadást követően, amelynek elkövetésével Észak-Koreát vádolja az Egyesült Államok, az énekesnő néhány dala ugyancsak kiszivárgott az adatlopás során.    A The Daily Telegraph brit napilap szombaton arról számolt be, hogy a popikon a “terrorizmus egyik formájának” minősítette az adatok feltörését, és azzal vágott vissza a legújabb zeneszámait idejekorán az interneten megosztó kalózoknak, hogy “korai karácsonyi ajándékként” saját maga tette elérhetővé hat dalát az iTunes weboldalon.
Madonna új “Rebel Heart” címet viselő albumát márciusban jelentették volna meg, azonban 13 szám korai mixei már a Sony elleni november végi hackertámadás után felkerültek az internetre.
Az amerikai énekesnő első reakciója azonban még nem a karácsony szellemét idézte meg: sajtóértesülések szerint a hackertámadás hírére idegességében földhöz vágta telefonját, és arra kérte rajongóit, hogy ne hallgassák meg az elérhetővé tett dalokat.
A magukat “Guardians of Peace” vagyis a béke őrzőinek nevező hackerek feltörték a Sony Pictures számítógépes rendszerét, és kínos magánlevelezésektől kezdve filmforgatókönyveken át az alkalmazottak béréig és egészségügyi adataiig mindent nyilvánosságra hoztak. Ezután azzal fenyegetőztek, hogy erőszakos támadást hajtanak végre mozik ellen, ha bemutatják a “The Interview” című vígjátékot, amelyben amerikai újságírókat bíznak meg Kim Dzsong Un észak-koreai vezető megölésével.
Szakértők szerint a hackerek már hónapokkal a támadást megelőzően elhelyezhették a rosszindulatú programokat a Sony rendszerében, és így jutottak hozzá a jelszavakhoz és a titkos anyagokhoz.

www.telegraph.co.uk

2014. december 20.

MTI
 

Oszd meg, hogy mások is értesülhessenek: