Szentendrén fél millió forint feletti az ingatlanok átlagára

Az Ingatlannet.hu feltérképezte az egyes lakóingatlan-típusokra vonatkozó átlagos négyzetméter árakat Szentendrén és környékén. Azt találták, hogy az országos szinthez képest jóval drágábban kínálják eladásra az ingatlanokat ezen térségben. Hogy pontosan milyen mélyre kell a zsebbe nyúlnia azoknak, akik itt szeretnének ingatlanba fektetni, most kiderül. بوكر اون لاين حقيقي

Vennél egy négyzetmétert fél millió forintért?

Az egész országban lassult az árak folyamatosan emelkedő tendenciája, de mivel ez a jelenség már tavaly elkezdődött, így egyértelmű, hogy nem a járványhelyzet hozta magával. Bár a koronavírustól sokan várták, hogy jelentősen csökkenteni fogja az ingatlanpiaci árakat, valójában az árzuhanás nem történt meg. Vannak ugyan kivételes esetek, mint például Szentendrén a téglalakások. Ezen lakóingatlan-típusok januári átlagára ugyanis 690 ezer Ft/m²-ről 670 ezer Ft/m²-re esett vissza.

Ezzel ellentétben Szentendrén a családi házak és a panelek átlagára is növekedett némiképp. Mindkét típus négyzetméterenként átlagosan 20 ezer forinttal lett drágább, csak a panelek átlag 550 ezer Ft/m²-re, míg a házak átlag 570 ezer Ft/m²-re emelkedtek.

Valószínűleg a jövőben is ilyen kisebb mértékű árváltozások lesznek jellemzők, nagyobb kiugrásokra nem számíthatunk. كازنو Persze ez is csak akkor igaz, ha nem lep meg minket egy nagyobb esemény, hiszen a koronavírus megjelenésével sem számolt senki.

Ha a környéken veszel ingatlant, sokkal jobban járhatsz

Szentendre környező települései között vannak olyanok, melyek barátságos kínálati árakkal kecsegtetnek az ingatlanpiacon. Ilyen Kisoroszi és Dunabogdány, ahol a családi házak átlagára idén szeptemberben 270 ezer Ft/m² volt. Ebben az időszakban kedvező átlagárat – 310-330 ezer Ft/m²-t – tudtak felmutatni a pilisszentlászlói, visegrádi és csobánkai családi házak is. Továbbá valamivel a 400 ezer Ft/m²-es árszint alatt találjuk Pilisszentkereszt, Tahitótfalu, Szigetmonostor és Leányfalu házait.

A szeptemberi átlagáraik alapján a felsőbb árkategóriába pedig olyan települések családi házait sorolhatjuk, mint Pócsmegyer (400 ezer Ft/m²-rel), Pomáz (440 ezer Ft/m²-rel), valamint Budakalász (470 ezer Ft/m²-rel). Ez utóbbi szereplők már borsosabb átlagárakkal jelennek meg a piacon, de még mindig alacsonyabbakkal, mint Szentendre családi házainak 570 ezer Ft/m²-es átlagára.

Új támogatás jelent meg a családi házak vásárlóinak segítésére

Novák Katalin, a családokért felelős tárca nélküli miniszter bejelentése szerint a jövő év januárjától akár 10 millió forintos támogatásban is részesülhetnek azok, akik a gyermekvállalás előtt állnak, vagy éppen már gyermeket nevelnek. Ezzel a kormány az új többgenerációs otthon létrehozását szorgalmazná, amelynek értelmében a támogatás a családi házak tetőterének beépítéséhez lenne igénybe vehető. Két feltételt is szabtak: egyrészt meghatározták, hogy mekkora legyen a terület adott gyerekszám mellett, másrészt pedig nem lehet ugyanaz a tulajdonosa a földszinti és a tetőtéri lakásnak. العاب ربح مال حقيقي Ha sikeresen teljesítene a program, úgy több család élhetne saját tulajdonú otthonban.

Oszd meg, hogy mások is értesülhessenek: