Tambitúra – vízitúrák a Szigetközben

A Tambitúra lassan 20 éve szervez vízitúrákat a Szigetközbe, ahol saját kempinggel és vendégházzal is rendelkezik Dunaszigeten, vízpart közelében, csendes, vadregényes környezetben.

A több ágra szakadt Duna, szigetek sokaságát építette ki ezen a területen. A nagyobbakra falvak települtek. Így alakult ki Cikolasziget, Doborgazsziget és Sérfenyősziget, amely települések egyesüléséből 1969-ben jött létre Dunasziget. Az erdőségek, rétek, nádasok, a rengeteg Duna-ág otthont ad számtalan madárnak, vadnak, halnak, ritka növények sokaságának. A hullámtéri mellékágrendszer rehabilitációja során megépült a Denkpáli-hallépcső. A víz lassú áramlása, cserélődése és gyors melegedése kedvez a horgászoknak, a városból vidékre menekülőknek, s a természetes vizet kedvelő strandolók és főképpen a vízitúrázók paradicsomává varázsolja Dunaszigetet és környékét.

A galériaerdők övezte labirintusszerű Duna-ágak bejárása kenukkal felejthetetlen élményt ígérnek.

A túrákhoz kenu helyben kölcsönözhető, de a legszebb részek megtalálása és a veszélyes helyek elkerülése érdekében érdemes vezetett túrákon részt venni.

A vendégház közeléből naponta indulnak vezetett csillagtúrák.

Ezek útvonala minden nap más és más: Dunakiliti, Cikolasziget, Hallépcső, Heléna tó, Ördög-tó, Zátonyi -Duna illetve szlovákiai ágrendszer célpontokkal.
Az alapok elsajátítása után változatos tájakon evezünk. Vadregényes, erdőn keresztül kanyargó folyószakaszokon, holtágakon, vadvízjellegű zúgókón, nyugodt, széles vizeken.
A túrák folyamán sok fürdési lehetőség van, valamint majomhinta, kötélpálya, strandröplabda, teke, íjászat.

 

A vendégházunk maga falun kívül, közvetlen az erdőszélen, a víztől 5 percre a falutól 10 percre van, ahol kiépített szabad strand, valamint több étterem is található.

A házban 10-15 főt tudunk elszállásolni, sátorhely bőven van.

Egyéb látnivalók a környéken:

Mosonmagyaróvár, Máriakálnok, Hédervár, Győr, Lipóti élményfürdő, Denkpáli hallépcső, Dunacsúnyi raftingpálya, Dévényi vár, Pozsony, szabad strandok, termál és élményfürdők. Kerékpárral is megközelíthetőek ezek a helyek, jó minőségű kerékpárúton, vagy kisforgalmú utakon.

Ha barátaival, vagy családjával szívesen eltöltene néhány napot természet közelben, passzív, vagy aktív pihenéssel akkor várjuk Önt.

 

Ezenkívül a Csallóközbe és a Mosoni-Dunára és a Nagy-Dunára is indulnak túráink.

a ház evezés kert1 szigetkoz2 Szigetköz táj gát Szigetköz táj5

További információk: www.tambitura.hu

tambi@tambitura.hu

Telefon:203927009

 

Oszd meg, hogy mások is értesülhessenek: