Törzsasztal – Adyval!

Karácsonykor került adásba a 80. Törzsasztal! A Fix TV, az Újnyugat Irodalmi Kör és a szekszárdi Dúzsi-borászat együttműködésén alapuló műsor Varga Klárival, Szabó Zoltán Attilával és Kálloy Molnár Péterrel, immár a legnagyobb videómegosztón is fellelhető; a Hírnök olvasóinak is figyelmébe ajánljuk!

Részletek a műsorról – Artnews, 2018. 12.24:

2015 óta része az életünknek a Törzsasztal című műsor, melynek szerkesztő-műsorvezetője Szabó Zoltán Attila maga is művészember, hiszen színdarabot írt (Gershwin szerelmei), a Legendák nyomában-estek (József Attila Színház, Molnár-C. Pál Műterem-Múzeum) szerkesztő-rendezője, valamint Zöld Csabával, a József Attila Színház színművészével zenekart is alapított Talány Akusztik néven.

A Törzsasztalban állandó partnere: Dúzsi Tamás, az év bortermelője (2014) díj győztese, aki Babits művészetének nagy rajongója, s olykor fellépéseket is vállal a Magyarországi Szerb Színház és az Újnyugat Irodalmi Kör előadásain, irodalmi estjein.

A Port.hu a műsorról írt összegzése szerint: Szabóék a stúdióba hétről-hétre olyan személyiségeket invitálnak, akik értékeset alkotnak, akik hivatásuknak tekintik szakmájukat. Színészek, filmesek, zenészek, írók, költők, borászok, a gasztronómiában, de akár az üzleti szférában is példaértékű munkát végző emberek ülnek a Törzsasztalhoz.

A sorozat bevallottan közszolgálati tartalommal bír egy kereskedelmi környezetben, ami vitathatatlanul egyedivé teszi a programot.

Csak néhány név, akik visszatérő vendégei a hiánypótló tv-shownak: Zséda, Keszei Bori, Horváth Charlie, Pierrot, Bogányi Gergely, Lukács Sándor, Ujréti László, Papp János, Száraz Dénes, Rusz Milán, Szilágyi Tibor, Hevesi Tamás, Kubik Anna, valamint Krizsán Edith – női nemzetközi sakkmester, Seres Bori – gitárművész, Virág Judit – galériatulajdonos, Dr. Mika János – klímakutató, Dr. Phan Bich Thien – műfordító, Vörös István – költő.

A december 25-i adás érdekessége, hogy ezúttal két, egykor a Színművészeti Főiskolán egy évfolyamra járó, s jelentős, közös sikereket megélő színész találkozott a műsornak helyet adó Alexandra Pódiumon. Ráadásul mindketten „Ady-függők”, így nem véletlen, hogy az ünnephez méltó verseket választottak a jövőre száz éve elhunyt költőgéniusztól: Varga Klári Ady Endre: Kis, karácsonyi énekét, míg Kálloy Molnár Péter Az Úr érkezését mondja/énekli el.

A 80-ik Törzsasztal – ahogyan a korábbi műsorok is – a debütáló adás (2018. december 25, 20:40) sugárzása után néhány órával már hozzáférhető a legnagyobb videómegosztó portálon. Természetesen az ART Mozi videórovat is bővül(t) az interneten, hiszen a műsorban elhangzó irodalmi művek, dalok, énekek, improvizációk sora évek óta gazdagítják a világhálón fellelhető kulturális tartalmakat.

Az ART Mozi ajánlja:

 

 

Oszd meg, hogy mások is értesülhessenek: