Újjászületett Dobrády Ákos kezei alatt Kicsi Gesztenye

Idén debütált a Minimaxon az énekes mesesorozata, a Kicsi Gesztenye Klub. Dobrády Ákos gyermek projektje a vártnál is nagyobb sikereket hozott, így nem állnak meg a tévézésnél: decemberben színpadi produkciót is bemutatnak a meséből.

Dobrády Ákos nem csak sikeres énekes, hanem a producere és dalszerzője a Kicsi Gesztenye Klub nevű ismeretterjesztő mesesorozatnak. A Minimaxon futó mese márciusi indulása óta a csatorna öt legnézettebb műsora közé került, a YouTube-on több mint 2 milliós nézettségre tett szert, és a Facebookon is tízezres rajongótábora van. A Kicsi Gesztenye Klub ötlete már vagy tizenkét éves.

“Kevesen tudják, hogy a TNT Kicsi gesztenye című slágere a kétezres években alapvetően egy gyerek lemezre készült, és csak azért lett belőle pop sláger, mert az akkori kiadóm kitartó munkával meggyőzött arról, hogy inkább mi adjuk elő. Az idő őket igazolta, mert az emberek nagyon megkedvelték, sok család része lett. Koncertek után sokan odajönnek, hogy otthon kicsi gesztenyének hívják a gyereket, sőt a Gesztenye név bekerült az utónévtárba is. Szerettem volna életre kelteni az eredeti gyerekeknek szóló karaktert, így született meg a Kicsi Gesztenye Klub hosszú évek kitartó munkájával. Elkészítettem a dalokat, összeállítottam a kreatív stábot, a rendezőt, írót, dramaturgot, bábszínészeket, közreműködőket, ami nem volt könnyű, de megérte” – mondta Dobrády Ákos, aki a mesével nem csak tartalmas kikapcsolódást nyújt a gyerekek számára, de egyben tudásukat is bővíti: szórakoztató formában, sok zenével mutatja be számukra az őket körülvevő világot.

A négy őselem – a föld, a levegő, a víz és a tűz – ihlette főszereplők szellemes párbeszédekkel, sok zenével, fülbemászó dallamokkal igyekeznek átadni a gyerekeknek a mindennapi élethez kapcsolódó ismereteket, értékeket. A főszereplők különböző élethelyzetekben kalauzolják a kicsiket, segítenek levonni az adott történet tanulságát.

“Bár saját gyermekem nincs, nagyon szeretem a kicsiket, értem a nyelvüket. A visszajelzések alapján legfőképp azt értékelik a Kicsi Gesztenye Klubban, hogy van benne tanítási szándék, ismeretterjesztés és ezt mindet szellemes történetekbe bújtatva tálaljuk. Abból táplálkozom, amit a gyerekkorom meséitől kaptam, kicsit konzervatívnak is hat néha a sorozat, de ezt egyáltalán nem bánom. A munkatársaimmal sokat dolgozunk a történeteken, amit nagyon élvezünk: visszamegyünk gyereknek, az ő fejükkel gondolkodunk, szellemeskedünk, hülyéskedünk, bohóckodunk” – tette hozzá a producer-dalszerző.

Dobrády Ákos és csapata jelenleg a Kicsi Gesztenye Klub Zenés Mesejáték című előadáson dolgozik, amelyet december hatodikán és a két ünnep között mutatnak be a Vidámszínpadon. A színpadi show során megelevenednek a színpadon a Minimaxról már jól ismert szereplők. A speciális gyártású, különleges jelmezekben szereplő művészek és az egyedi látványvilág felejthetetlen élményt ígér a gyermekek számára

Oszd meg, hogy mások is értesülhessenek: