Valkusz Máté már Nadal akadémiáján edz!

Tennis_Classics_2015_2 011Kilenc nappal azután, hogy Svedova oldalán, Babos Tímea páros döntőt játszott a Williams-testvérekkel Wimbledonban, s egy nappal a magyar-szlovák Davis-kupameccset követően, ami egy sikeres menetelés végét jelentette a világcsoportba jutásért, a hazai tenisz jövőjét pozitívan befolyásoló hír látott napvilágot: Rafa Nadal Teniszakadémiája együttműködésre lép a Magyar Tenisz Szövetséggel.

 A kilencszeres Roland Garros- és kétszeres wimbledoni bajnok, Rafael Nadal sosem volt hűtlen szülővárosához, így senkit sem lepett meg, amikor júniusban Manacorban megnyitotta teniszakadémiáját. Az már nagyobb meglepetés, hogy a pekingi olimpia teniszbajnoka által létrehozott elitklub és a honi szövetség „megtalálta a közös hangot”.

Az együttműködés hátterében egy barátság áll…

A kétszeres országos teniszbajnok, Markovits László személyes kapcsolatai révén került kapcsolatba a Movistar Rafa Nadal Tenisz Akadémia és a Magyar Tenisz Szövetség. Carlos Costa, a korábbi spanyol profi teniszező, aki jelenleg a Movistar Rafa Nadal Akadémia technikai igazgatója nagy lehetőségként tekint az együttműködésre. Nagyon várjuk a közös munkát a Magyar Tenisz Szövetséggel és a magyar tehetségekkel – erősíti meg. – A Movistar Rafa Nadal Akadémia igazi otthonként szolgál a fiatal játékosoknak, érkezzenek a világ bármelyik tájáról. Mindannyian rengeteget tudunk tanulni a világ dolgairól, ha együtt élünk és dolgozunk különböző helyekről érkező, különböző világnézetű emberekkel. Éppen ezért alapvető célunk, hogy a mi növendékeink ne csak jó teniszezőké váljanak, hanem jó embereket is faragjunk belőlük. Az Akadémián minden azokról az értékekről szól, amit Rafa, a családja és az egész team mellett volt szerencsém megtapasztalni az elmúlt tizenöt év közös munkája során. Ez alapján tudom, hogyan érdemes foglalkozni a fiatal sportolókkal, a közös álmunk pedig az, hogy a tapasztalatinkat hatékonyan át tudjuk adni a nálunk pallérozódó fiúknak és lányoknak.

Az akadémiára való kijutás lehetősége tehát már a kezdetektől fogva nyitva áll a magyar teniszezők előtt, Markovits László képviseletén keresztül:

– Édesapám vízilabdaedzői munkája révén Barcelonában nőttem fel – említi Markovits, aki napjainkban a Vasas SC elnöki tisztét is ellátja –, ott kezdtem el versenyszerűen teniszezni. Ennek köszönhetően számos, a mai napig élő kapcsolatra tettem szert a spanyol teniszvilágból. Rafael Nadal menedzsere, a korábbi elitjátékos, Carlos Costa is jó barátom, így merült fel, hogy én képviseljem az akadémiájukat Magyarországon. Az elmúlt hónapok egyeztetései után ott tartunk, hogy a Nadal Akadémia hivatalos partnerévé válik a szövetség, ajánlásom nyomán pedig Valkusz Máté személyében az első magyar játékos már ki is került Mallorcára. Ez azt jelenti, hogy a próbahetek után szeptembertől egy éven át jelentős időt tölt majd kint edzésekkel és együtt utazik versenyekre az ottani csapattal.

Egyébként már egy másik hazai tehetség, Piros Zsombor is megismerte Nadalék vendégszeretetét, hiszen egy tíznapos kurzuson vehetett részt Hispániában.

 

Szabó Zoltán Attila   

2016. 07. 18.

Oszd meg, hogy mások is értesülhessenek: