Vírusgátló aktív szűrők a Mercedes-Benz Conecto buszokon

A BKV autóbuszflottájában 2021 eleje óta forgalomba állt 17 darab, márciusban pedig forgalomba áll további tizenöt Mercedes-Benz Conecto szóló autóbusz, amelyek klímarendszerében vírusgátló funkcióval rendelkező aktív szűrő segíti a koronavírus-járvány terjedésének lassítását.

A BKV Zrt. védekezési protokolljának része a fokozott takarítási, fertőtlenítési rend, illetve az immár 32 darab Mercedes-Benz Conecto szóló buszon a gyártó által a klímarendszerbe szerelt új típusú szűrőrendszer, amellyel lassítható a vírus terjedése. Az új, vírusgátló funkcióval rendelkező aktív szűrők jelentősen növelik a szűrőrendszerek hatékonyságát: a többrétegű, progresszív felépítésű nagy teljesítményű részecskeszűrők még a legfinomabb aeroszolokat is megszűrik, ráadásul egy vírusgátló hatású réteggel is rendelkeznek. Ezek hatását fizikai vizsgálatok és mikrobiológiai tesztek is tanúsítják.

Az aktív szűrők mind a tetőre szerelt klímaberendezéshez, a levegő-keringtető szűrőhöz, mind az elülső klímaszabályozó dobozhoz használhatók. „A szűrők felszerelését az EvoBus GmbH saját hatáskörben és díjmentesen végezte el” – informált a BKV Zrt.

Sz.Z.A.

Oszd meg, hogy mások is értesülhessenek: