Zavartalan a SZÉP-kártya és az Erzsébet kártya használata

A K&H Banknál is zavartalan a SZÉP-kártya és az Erzsébet kártya használata – válaszolta a K&H Bank szerdán az MTI érdeklődésére azt követően, hogy az OTP Bank és az MKB Bank tájékoztatása szerint nem befolyásolja a SZÉP-kártyák elfogadását az Európai Bíróság döntése, hogy a cafeteria-rendszer egyes elemei összeférhetetlenek az uniós joggal.

A K&H válasza szerint, amíg a magyar állam nem változtat a jogszabályon, a bank a jelenleg hatályos előírások szerint biztosítja a SZÉP-kártya és Erzsébet kártya béren kívüli juttatást jelenlegi szerződött partnerei számára. 
Amennyiben az állam úgy módosítja a hatályos jogszabályt, hogy az érinti a meglévő K&H SZÉP-kártyákat, akkor a bank mind a kártyákat feltöltő munkáltatókat, mind a kártyákon szereplő összegek felhasználóit – kártyabirtokosokat – értesíteni fogja a változásokól – írják.
A bank felidézte: a K&H kis-és középvállalkozási bizalmi index alapján 2015-ben csaknem 19 százalékkal bővült a K&H SZÉP-kártya főkártyabirtokosok száma, a kártyán jóváírt és felhasználható keret összege pedig 11 százalékkal nőtt az előző évhez képest. Továbbra is a vendéglátás alszámla a leginkább használt (69 százalék), ezt követi a szálláshely (20 százalék) és végül a szabadidő alszámla (11 százalék).

MTI
2016. február 24.

Oszd meg, hogy mások is értesülhessenek: