A tökéletes panko morzsa otthoni készítés lépésről lépésre

A panko morzsa eredetileg Japánból származik. A „panko” elnevezés két szó összetételéből keletkezett, ahol a “pan” japánul kenyér, és a “ko” japánul kis darab. A 19. században, a modernizációval párhuzamosan, Japán kitárta kapuit, így az európai termékekkel együtt az európai konyha elemei is megjelentek. A panko morzsa elsősorban sült ételek készítéséhez használták, mint például a tonkatsu sertéshús és a katsu csirke. Mára azonban a panko morzsa népszerűsége az egész világon elterjedt.

Hogyan készítsd a Panko morzsát otthon.
Fagyasszad le a toast kenyeret, majd a fagyasztóból kivéve vágd le a héját . Vágd kockákra majd aprítsd fel egy turmixgépben. Ügyelj arra, hogy a morzsa nagy szemű legyen. Ezután terítsd szét a morzsát egy sütőpapírral bélelt tepsin, egy rétegben. Süsd 100 fokon körülbelül 15 percig, amíg a morzsa ropogóssá válik. Fontos, hogy a pankó morzsa a sütés után is fehér maradjon. Ez a morzsa nem szívja magába a zsiradékot, így kiválóan alkalmas húsok, zöldségek és sajt panírozásához.

 

A panko morzsa számos alternatívával helyettesíthető, amelyek különböző ízeket és textúrákat adnak az ételeknek. Íme néhány lehetőség:

  1. Gabonapelyhek: A gabonapelyhek semleges ízük és ropogós textúrájuk miatt jó helyettesítői lehetnek a panko morzsának.
  2. Diófélék és magvak:.ínyenc ízvilágot biztosí
  3. Puffasztott vad rizs: Egy másik ropogós és ízletes alternatíva.
  4. Zúzott burgonya chips: Ez is jó helyettesítő lehet, ha extra ropogós textúrát szeretnénk elérni.
  5. Sertés bőr: Egy másik ízletes és ropogós alternatíva.
  6. Parmezán: A parmezán sajt is jó helyettesítő lehet, különösen, ha valami gazdagabb ízre vágyunk.
  7. Kókuszliszt és kókusz flakes: Ezek a helyettesítők különöző ízeket és textúrákat adnak az ételeknek.

Ezek a helyettesítők különböző eredményeket adnak, ezért érdemes kipróbálni őket, hogy megtalálja a legmegfelelőbbet az Ön számára.

Oszd meg, hogy mások is értesülhessenek: