Több mint 150 étterem kulináris kavalkádja!
Az Országos Étterem Hét őszi rendezvényére már most lehet asztalt foglalni, ahol több mint 150 étterem kínál különleges, fix árú menüsorokat az október 5. és...
Az Országos Étterem Hét őszi rendezvényére már most lehet asztalt foglalni, ahol több mint 150 étterem kínál különleges, fix árú menüsorokat az október 5. és...
A világjárvány mindenkit másképp érintett. Egyesek észre sem vették, hogy elkapták, mások kemény küzdelemmel felépültek, de sokak számára végzetes. A gazdaságra hasonló hatással van, vagyis...
Egy térképen az összes hely, ahol megfordulnak idén a food truck-ok Vidéket járják az ország legjobb food truck-osai, akik idén többek között Egerbe, Győrbe, Veszprémbe...
A hazai gasztronómia legmenőbb fesztiválja idén már túllép az ország határain és a régió legjobb éttermeiből is bemutat néhányat, és vendégül hívja a környező országok...
Ezek a legkedveltebb street food irányzatok Magyarországon Soha nem volt ekkora a hazai street food választék, a food truck-ok nemcsak megszaporodtak, néhány kocsi igazi ínyencségeket...
Foodtrucképítésről, gasztro-marketingről és design kérdésekről is szó lesz a Food Truck Rally szakmai workshop-ján. Aki valaha saját büfékocsiról álmodott, most megtudhatja, miként érdemes belevágni, és...
Munkámból adódóan, gyakran autózom a 3-as főút Gödöllő és Aszód közötti szakaszán is. Már korábban felkeltette figyelmemet ezen az útszakaszon, a domonyvölgyi résznél a Malackert...
A hidegkávé-készítési eljárás nagy népszerűségre tett szert az utóbbi időben. Az úgynevezett cold brew coffee elsősorban mély ízvilága miatt vált közkedveltté, és nem keverendő össze...
Külföldi gasztronómiai szakértők ismerkednek a magyar konyhával Két spanyol gasztronómiai szakértő érkezik szerdán Budapestre, hogy jobban megismerjék a magyar konyhaművészetet, Magyarország ugyanis a közeljövőben esélyes...
Két párizsi luxusszálloda étterme kapta meg a harmadik csillagot a Michelin hotel- és étteremkalauz idei francia kiadásában: a Plaza Athénée, amelynek séfje Alain Ducasse és...
Téli szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzést rendelt el december elsejétől a Földművelésügyi Minisztérium (FM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az MTI-vel. A Nébih...
Szakértők szerint tudományosan megalapozatlan az október végén megjelent tanulmány a feldolgozott hústermékek és a vörös húsok rákkeltő hatásáról. Lorászkó Gábor szakállatorvos, toxikológus, igazságügyi szakértő és...
Vadon termő gomba felhasználása, fogyasztása előtt a vendéglátó egységet üzemeletetők, valamint a kirándulók és a gombagyűjtők számára is kiemelten fontos, hogy szakellenőr vizsgálatát kérjék –...
Százezer dollárt (27 millió forintot) hagyott két kedvenc felszolgálónőjére egy New York-i tehetős műgyűjtő, aki ötven éven át járt ugyanabba az étterembe.
Egy európai felmérés szerint a mosdók tisztasága a második leggyakoribb elégedetlenségi tényező a lassú kiszolgálás után. Több mint 3000 éttermi vendég bevonásával az SCA globális...
Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is kiváló borászatok magas minőségű borai gyűltek össze az Egeri Borvidéki Borversenyen, amelyet immár 19. alkalommal rendezett az Egri Borvidék...
Bérfőzdénket az olyan kistermelőknek ajánljuk, akinek 100-200-300 liter gyümölcscefréje keletkezik, és fontos számukra, hogy 100%-ig biztosak legyenek abba, hogy a saját pálinkájukat isszák. A pálinka...
Kilónként százezer euróba, vagyis több mint harminc millió forintba kerül az arannyal dúsított kaviár, amelyet egy albínó tokhalféle ikrájából készít egy salzburgi halkereskedő.
Harmadik alkalommal kerül megrendezésre 2015. február 19 és 22. között a Budapesti Halfesztivál. Érdekesség a fesztivál történetében, hogy az érdeklődők számának növekedése miatt eddig minden évben...
A sztárséfek londoni éttermeit túl drágának tartja és néhányukat a legrosszabbak közé sorolja egy brit étteremkalauz, amely szerint a hírességek inkább az étteremláncaik terjeszkedésével, mintsem...